Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivistöläinen kultainennoutaja Taika pelasti Markku-isäntänsä hengen

Kivistössä asuva Annikki Hirvilammi tuli nuoren kultaisennoutajansa kanssa lenkiltä. Hirvilammen puoliso oli pihalla aitaa laittamassa.

Kultainennoutaja Taika ei tavalliseen tapaansa mennyt lenkin jälkeen lepäämään, vaan tuijotti ikkunasta ulos ja haukkui.

–Taika ei ikinä hauku, joten menin katsomaan, mitä pihalla oikein tapahtuu. Mieheni Markku makasi nurmikolla tajuttomana.

Markku Hirvilammi oli tajuttomana aivoverenvuoden vuoksi.

– Yritin herätellä miestäni, mutta hän ei tullut tajuihinsa, joten soitin ambulanssin. Paikalle tuli myös naapurustossamme asuva ensihoitaja. Hän totesi, ettei mieheni ollut maannut tajuttomana kauaa.

–Taika pelasti isäntänsä hengen. Ilman Taikan haukkumista olisin todennäköisesti jatkanut omia hommiani sisällä pitkään, Hirvilammi sanoo.

Taika oli tapahtuma-aikaan kuluvan vuoden toukokuussa hyvin nuori, vasta kahdeksan kuukauden ikäinen. Nuoresta iästään huolimatta Taika oli ja on hyvin kiintynyt omiin ihmisiinsä.

– Kun isäntä oli sairaalassa, Taika makasi usein iltaisin nurmikolla siinä kohtaa, josta isäntä löytyi tajuttomana. Taika on viisas ja ajattelevainen koira.

Taika päätyi perheeseen, kun Annikki Hirvilammen veli kertoi ottaneensa kultaisennoutajan.

– Kysyin veljeltäni, että olisiko samassa pentueessa tyttökoiraa meille. Olihan siellä yksi tyttöpentu Taika. Olimme sitä ennen olleet kaksi vuotta ilman koiraa.

Taikan isäntä on nyt toipunut ja Taika palkittiin Kennelliiton myöntämällä Sankarikoira-arvonimellä. Kennelliitto tiedotti 19. lokakuuta, että Sankarikoiran arvo myönnetään tänä vuonna yhteensä 28 koiralle. Sankarikoiran arvon tai kunniamaininnan voi saada koira, joka on pelastanut ihmisen, joka on välittömässä tai suuressa hengenvaarassa.

Lue myös: Sankarikoiran arvonimen saanut kultainennoutaja pelasti nuoren naisen pimeässä metsässä Vantaalla – "Niilo on peruskultsu"

Länsivantaalainen Sissi-mäyräkoira pelasti naapurin keskellä yötä