Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalla on ainutlaatuinen formulatiimi, jossa syntyy sähköformuloita – talli avaa ovet yleisölle, vieraaksi saapuu Mika Salo

Vantaalainen Santeri Lappalainen haaveilee urasta moottoriurheilun parissa.

Myyrmäessä asuva Santeri Lappalainen, 22, ei ole kuka tahansa opiskelija. Hän on Metropolia Motorsport -formulatiimin tiimipäällikkö.

Tiimi valmistaa sähköformuloita ideasta ja piirustuksista lähtien. Kesäisin tiimi kisaa ympäri Eurooppaa maailmanlaajuisessa opiskelijoiden kilpasarjassa itse valmistamallaan autolla.

Metropolian Myyrmäen kampuksella sijaitseva formulatiimi oli suurin syy, miksi Lappalainen haki aikoinaan juuri kyseiseen oppilaitokseen.

– Tämä on todella ainutlaatuinen mahdollisuus meille opiskelijoille. Toki tämä vaatii paljon työtä ja sitoutumista. Lähes kaikki työ formulatiimissä tehdään vapaa-ajalla, hän selvittää.

Metropolissa sähköformuloita on valmistettu jo vuodesta 2011 lähtien. Tiimi kokoaa yhteen eri alojen opiskelijoita. Lappalaisen mukaan tällä hetkellä suurin osa tiimin jäsenistä opiskelee kone- ja ajoneuvotekniikkaa. Mukana on myös elektroniikan insinööriopiskelijoita sekä tradenomeja. Formulakoneisto tarvitsee moniosaajia. Lappalainen kuvaa formulatiimissä saatua oppia arvokkaaksi.

– Asioita pääsee opettelemaan opettajan taululta suoraan käytäntöön.

Lappalainen tietää, että formulatiimistä on hyvät edellytykset työmarkkinoille. Tiimin toiminnan mahdollistaa valtaosin Metropolia-ammattikorkeakoulu, mutta myös lukuisat yritykset.

– Formula 1:ssä työskentelee parhaillaan suomalaisia, jotka ovat työskennelleet opiskeluaikoina tässä samassa formulatiimissä.

Lappalaisen haaveena on saada tulevaisuudessa työpaikka moottoriurheilumaailmasta.

– Kun tietää, että useampi opiskelija on ponnistanut maailmalle moottoriurheilun pariin töihin täältä, se lisää motivaatiota, kertoo syyslomaa kampuksella formulatallissa viettävä Lappalainen.

Vantaan kaupunki voitti alkuvuodesta Euroopan nouseva innovaatiokaupunki -palkinnon, jota juhlistetaan ensi viikolla järjestettävillä Innovaatiofestareilla. Ympäri Vantaata järjestetään erilaisia tapahtumia ja myös Metropolia Motorsport on mukana festareilla. Formulatiimi avaa keskiviikkona 24. lokakuuta ovet talliinsa yleisölle kello 14–17. Paikalle saapuu myös vantaalaislähtöinen formulatähti Mika Salo.

Metropolian innovaatiojohtaja Merja Rehn sanoo formulatiimin olevan innovaatiotoimintaa parhaimmillaan.

– Formulatiimin toiminta on aivan ainutlaatuista ja kestävää edelläkävijyyttä. Olen hämmästynyt kuinka itsenäisesti opiskelijat itse vetävät toimintaa, Rehn korostaa.

Formulatiimiin voi tutustua ke 24.10. kello 14–17 Metropolian Myyrmäen kampuksella (Leiritie 1).

Lue lisää:

Vantaalaislupaus Rasmus Joutsimies tähtää formula ykkösiin – "F3 on realistinen tavoite jo ensi kaudelle"

Mika Häkkisen F1-uran huippuvuodet aiheuttivat vyöryn martinlaaksolaiseen osoitteeseen – Uusi kirja kertoo: formulalegendan faniklubi jouduttiin lakkauttamaan vain vuoden toiminnan jälkeen

Tältä näyttää Myyrmäen jättikampus – laajennus toi tilaa 3500 opiskelijalle