Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Influenssarokotukset alkavat Vantaalla marraskuussa – koronarokotukset jatkuvat

Influenssarokote tarjolla muun muassa 65 vuotta täyttäneille ja asepalveluksen aloittaville.

Tätä tietoa monet, varsinkin ikäihmiset, ovat odottaneet: Vantaan kaupunki aloittaa influenssarokotteiden jakamisen laajamittaisesti sunnuntaina 6. marraskuuta.

Rokotteita annetaan kauppakeskus Myyrmannissa ja Tikkurilan terveysasemalla, jotka ovat myös koronarokotuspaikkoja, sekä Korson Lumossa. Neuvolat aloittavat rokotukset 14. marraskuuta.

Mikäli rokotteet ovat ehtineet saapua, influenssapiikin voi saada jo edellisellä viikolla, jos on muissa asioissa varannut vastaanottoajan lääkärille tai hoitajalle.

– Influenssarokotetta tarjotaan lääkärin tai hoitajan vastaanottojen yhteydessä koko rokotuskauden ajan, kertoo terveyspalvelujohtajan sijainen Marja Puurula.

Vantaa antaa influenssarokotteita Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti useille ryhmille. Rokotetta tarjotaan raskaana oleville, kaikille 65 vuotta täyttäneille, alle 7-vuotiaille, varusmiespalveluksen tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittaville sekä asumisyksiköissä tai pitkäaikaisessa laitosmaisissa olosuhteissa, kuten vankilassa ja vastaanottokeskuksessa, asuville. Influenssarokote annetaan lisäksi vakavalle influenssalle erityisen alttiiden, kuten voimakkaasti immuunipuutteisten, lähipiirille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle.

Influenssarokotukseen suositellaan tekemään ajanvaraus mieluiten netissä (maisa.fi) tai jos se ei ole mahdollista, niin jättämällä takaisinsoittopyynnön numeroon 09 8395 0090 maanantaista perjantaihin kello 8–15.

Influenssarokotuksen yhteydessä voi halutessaan saada myös koronarokotteen tehosterokotuksen eli viidennen annoksen.

Koronarokotteita annetaan syksyllä kaikille 65 vuotta täyttäneille ja 18 vuotta täyttäneille, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Ehtona on, että edellisestä rokotteesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Edelleen annetaan myös ensimmäisiä, toisia, kolmansia ja neljänsiä koronarokoteannoksia. Niitä pistetään Myyrmannissa ja Tikkurilan terveysasemalla. Mikäli rokotusten kohderyhmiä laajennetaan, siitä tulee kansallinen suositus.

Jos haluaa samalla sekä korona- että influenssarokotteen, ajan voi varata netissä (koronarokotusaika.fi).

– Maisa.fi:n kautta ei voi varata koronarokotusaikaa vaan ainoastaan influenssarokotusajan, Puurula huomauttaa.