Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki-Vantaan ja muiden lentoasemien energiankulutusta pienennetään – "Tavoitteena säästää liki 400 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutuksen verran"

Lentoasemayhtiö Finavia aloittaa energiansäästötalkoot Helsinki-Vantaalla ja muilla lentoasemillaan.

Terminaalien sisälämpötilaa alennetaan ja valaistusta vähennetään energiankulutuksen pienentämiseksi.

Finavia on mukana valtakunnallisessa Astetta alemmas -energiansäästötalkoissa, joiden tavoitteena on, että energiaa riittää Suomessa kaikille tulevana talvena.

– Finavialla on lentoasemillaan suuri määrä rakennuksia, joten järkevällä ja tehokkaalla energiankäytöllä sähköä on mahdollista säästää merkittävästikin, kertoo Finavian tekniikasta, vastuullisuudesta ja turvallisuudesta vastaava johtaja Henri Hansson tiedotteessa.

Finavian suunnitelmissa keskeisimmät toimenpiteet ovat sisätilojen lämpötilan alentaminen ja sähkönkäytön vähentäminen eri keinoin.

– Tavoitteenamme on säästää liki 400 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutuksen verran, Hansson sanoo.

Viime vuosina Finavia on kiinnittänyt sähkön säästämiseen huomiota jo rakennushankkeissaan.

Esimerkiksi rakennusten katoille ja seinille on laitettu aurinkopaneeleja, joita hyödynnetään sähkön käytössä.

– Kaikilla 20 lentoasemallamme käytetään sataprosenttisesti tuulisähköä, Helsinki-Vantaan lentoasemalla myös aurinkosähköä. Lisäksi puolet lentoasemista lämpiävät täysin uusiutuvalla energialla ja ajoneuvokalustossa käytetään uusiutuvia polttoaineita, Hansson selvittää.

Finavian lentoasemat ovat olleet hiilineutraaleja vuodesta 2019 lähtien.