Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Söpöysvaroitus! Katso kuvat vauvatanssijoista

Vantaan Viihdeorkesterin jousikvartetti säesti Milaa, Venlaa, Einoa, Riaa, Jerryä, Seljaa, Silviaa, Iidaa...

Voiko aamun aloittaa ihanammin kuin tanssimalla ammattimuusikoiden jousien lempeällä säestyksellä? Vauvatansseihin saapuneiden lasten iloisista, innostuneista ja uteliaista ilmeistä päätellen vastaus on: ei voi.

– Tanssittaa, tanssittaa, jalkoja tanssittaa, laulaa musiikkikasvattaja Elina Simes Vantaan Viihdeorkesterin (VVO) jousikvartetin säestyksellä.

Sillä aloitettiin Myyrmäen kirjastossa Kukkuu-festivaalin vauvatanssit torstaina. Lapset tulivat tanssimaan Vantaalta, Helsingistä ja Espoosta.

Moni heistä tuntee kirjaston torstaiset musiikkia vauvoille -tapahtumat, kuten Vapaalassa asuva Kia Konsin ja Jerry, 9 kuukautta. He ovat vakioasiakkaita torstain tuokioissa, mutta nyt oli mahdollisuus liikkua elävän musiikin tahtiin.

VVO:n jousikvartetin viulistit, Kati Kuusava ja Mauri Saarikoski, kertovat, että he soittavat lapsille muun muassa Kesäyön valssin ja Mustan kissan tangon Simeksen sovituksina. Simes työskentelee Myyrmäen kirjastossa ja vetää myös musiikkia vauvoille -aamuja.

Vauvatansseissa hän johdattelee lapset ja aikuiset rauhallisesti mukaan musiikkiin, joka soi hillitysti. Kukkuu-festivaalin vauvatanssi oli suunnattu 3–18 kuukauden ikäisille lapsille. Isommilla jalka jo vipattaa ja Simeksen ojentamat värikkäät sifonkihuivit huvituttavat ja kiinnostavat. Välillä noustaan ylös ja tapaillaan aikuisten sylissä katrillin askelia. Kappaleiden päätteeksi taputetaan.

– Mestaritanssijoita! Simes kehuu tuokion päätteeksi.

On aika lähteä aamupäivän unille. Seuraava ryhmä tulee jo odottamaan vuoroaan. Tuokioita oli tarjolla yhteensä neljä.