Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on Vantaan vuoden kulttuuritapahtuma 2022? – Äänestä suosikkiasi

Vantaan Sanomien lukijat saavat valita Vuoden kulttuuritapahtuman. Voittaja palkitaan kulttuurigaalassa.

Vantaan Sanomien lukijat pääsevät äänestämään suosikkiaan Vantaan tämän vuoden parhaaksi kulttuuritapahtumaksi.

Jaamme tunnustuksen eniten ääniä saaneelle tapahtumalle ensimmäistä kertaa. Voittaja palkitaan Kulttuuritalo Martinuksessa järjestettävässä Vantaan kulttuurigaalassa 23. marraskuuta.

Valitsimme kuusi finalistia lukijoiden meille lähettämien ehdotusten joukosta. Vastauksia tuli runsaasti. Monessa ehdotuksessa korostui matalan kynnyksen toiminta, yhteisöllisyys ja se, että tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki iästä riippumatta.

1. Myyr York Parkin kesälava. Ensimmäistä kertaa Myyrmäessä järjestetty Myyr York Park lunasti paikkansa monipuolisella ohjelmistollaan.

– Rento ja helposti lähestyttävä kesäkeidas keskellä Vantaan läntistä keskustaa parhaiden kulkuyhteyksien varrella. Vaihtelevaa ja innostavaa musiikkia ja muita tapahtumia ihan kaikille ihmisille ikään tai yhtään mihinkään katsomatta. Melkein koko kesä ja ihan ilmaiseksi, melkein liian hyvä tapahtuma ollakseen totta, vinkkasi yksi vastaajista.

2. Louhela Jam. Tänä vuonna 30 vuotta täyttänyt paikallisfestivaali keräsi Jokiuoman puistoon kesäkuussa tuhansia ihmisiä. Vantaan elävän musiikin Velmu ry:n järjestämä ikärajaton ja maksuton festivaali on lunastanut paikkansa vantaalaisten sydämessä.

– Mieletön vapaaehtoisvoimin toteutettu koko perheen tapahtuma, jossa on säilynyt perinteikkään kylätapahtuman henki, mutta on samaan aikaan kasvanut monipuoliseksi suurempaakin arvostusta ansaitsevaksi kulttuuritapahtumaksi. Louhela Jam on yksi yhteisöllisyyden suuri ilmentymä.

3. Tikkurila Festivaali. Monen vastaajan kesään kuuluu myös Tikkurila Festivaali, joka tuo kotimaisen musiikin huippunimet Hiekkaharjun urheilupuistoon heinäkuussa.

– Musiikillisesti loistava ja laaja kattaus. Visuaalisesti upea; iltavalaistus ihan mielettömän kaunis. Sujuvat järjestelyt ja liikenneyhteydet, perusteluissa kehuttiin.

4. Helsingan keskiaikapäivä. Vantaa-Seuran ja Tikkurilan seurakunnan järjestämästä keskiaikapäivästä on vuosien saatossa kasvanut tuhansia kävijöitä vetävä tapahtuma, joka tuo paikallista historiaa näkyväksi kiinnostavalla tavalla.

– Helsingan keskiaikapäivä sopii kaikenikäisille. Ohjelma on kiinnostavaa ja monipuolista. Tapahtuma kehittyy joka vuosi. Samalla oppii jotain uutta.

5. Leffapiknikit. Hakunilassa, Kivistössä, Myyrmäessä ja Tikkurilassa elokuussa järjestetyt ulkoilmaelokuvanäytökset saivat kiitosta.

Vantaan kulttuuripalvelujen ja Pop Up Kino Helsingin toteuttamat tapahtumat olivat maksuttomia katsojille.

– Todella kiva konsepti loppukesän pimeneviin iltoihin. Ohjelmistossa oli kiinnostavia tai toisistaan riittävästi erottuvia elokuvia, perusteli yksi vastaajista ehdotustaan.

6. Koisorock. Vantaan elävän musiikin yhdistyksen Koivuhaassa elokuussa järjestämä Koisorock on myös hyvä esimerkki koko perheelle sopivasta ikärajattomasta festivaalista.

– Ilmainen festivaali, missä kovia esiintyjiä ja mukavan vapaa tunnelma. Itä-Vantaalla on todella vähän rockfestareita tai muuta vastaavaa, joten Koisorock on todella tärkeä Vantaalle, perusteluissa kehuttiin.

Omaa suosikkiasi Vantaan vuoden kulttuuritapahtumaksi voit äänestää 13. marraskuuta asti. Voit perustella vastauksesi halutessasi. Vantaan Sanomat palkitsee eniten ääniä saaneen tapahtuman Vantaan kulttuurigaalassa 23. marraskuuta.

ÄÄNESTÄ SUOSIKKIASI TÄSTÄ LINKISTÄ