Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kivistön mega-areenahanke etenee vähitellen – Vantaan projektijohtaja: "Hyvältä vaikuttaa"

Tapahtuma-areenan toteutuminen Kivistön keskustaan, Hämeenlinnanväylän ja Vantaankoskentien väliin, edistyy. Kaupunkitilalautakunta hyväksyi osaltaan Arena 3.3 Oy:n tarvitsemien tonttien maanvuokrasopimukset, jotka on tarkoitus allekirjoittaa vuoden 2023 loppuun mennessä.

– Näyttää siltä, että areena on toteutumassa, hyvältä vaikuttaa, sanoo Vantaan projektijohtaja Gilbert Koskela.

Arena Oy on ilmoittanut Vantaan kaupungille, että sen tavoitteena on päästä rakentamaan viimeistään vuoden kuluttua siitä, kun asemakaava on tullut voimaan. Nopeimmillaan kaava ja kaavamuutos voisivat tulla voimaan kevättalvella 2023.

Arena 3.3:ssa voi järjestää jopa 32 000 katsojan tapahtumia, kuten konsertteja. Jalkapallo-otteluissa katsomoon mahtuu noin 17 000 katsojaa. Areenan yhteyteen suunnitellaan myös 310 huoneen hotelli ja pysäköintilaitos.

Koko suunnittelualue on pinta-alaltaan lähes neljä hehtaaria ja sen omistaa Vantaan kaupunki.

Lue myös: Sodalla Ukrainassa on vaikutuksensa Kivistön jättiareenaan, mutta ei pysäytä sen kiihtyvää suunnittelua

Kivistön jättiareenaan suunnitellaan nyt yli 30 000 hengen katsomoa houkuttelemaan maailman megatähtiä – tapahtumajärjestäjä: "Tällaista on pitkään odotettu Suomeen"

Kivistöön suunnitellaan Suomen suurinta tapahtuma-areenaa ja viereen hotellia