Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Uusi lähituottajien kauppapaikka sulki ovet, ehti olla Vantaalla vain hetken – "Valtaosa laskuista ei ole lähtenyt"

Varistoon avautunut uudenlainen lähituottajien elintarvikkeita ja tuotteita myyvä yritys sulkee ovet vain muutaman kuukauden aukiolon jälkeen.

Kai se on kauppa -nimisen yrityksen perustaja Kaj Pelarmo sanoo kohdanneensa haasteita, joita ei osannut odottaa. Yksi isoimmista murheista on ollut laskutus, joka ei ole toiminut.

Kaupassa ei ole kassoja olleenkaan, eikä näin ollen mahdollisuutta maksaa käteisellä tai maksukortilla.

– Ihmiset käyvät ostoksilla omatoimisesti ja lisäävät tuotteet puhelimen sovelluksessa olevaan ostoskoriin, josta olisi pitänyt lähteä lasku asiakkaan sähköpostiin. Nyt on käynyt ilmi, että valtaosa laskuista ei ole lähtenyt, Pelarmo sanoo.

Koska laskut eivät ole lähteneet, ei yritys ole myöskään saanut rahaa ostoksista.

– Ihmiset ovat kiitelleet, kun ostoksia ei ole tarvinnut maksaa heti, vaan laskulla. Ideasta on siis pidetty, Pelarmo sanoo.

Pelarmon kehittelemä kauppamalli on uusi. Yrittäjä on halunnut koota saman katon alle lähituottajien tuotteita. Tuottajat päättävät itse hinnan ja vuokraavat tilaa tuotteilleen kaupasta.

Pelarmo vuokrasi kaupalle Varistosta Martinkyläntieltä lähes 6 000 neliön tilan ja avasi ovet heinäkuun lopussa. Alkusyksyn aikana myynnissä on ollut noin 50 eri tuottajan tuotteita, kuten vihanneksia, hedelmiä, leipomotuotteita ja alkoholia.

Pelarmon tarkoituksena oli avata toinen kauppa Espooseen ensi vuoden alussa. Haave on jäissä, kunnes Vantaan myymälä saadaan uudelleen auki.

– Kauppa sai hyvän vastaanoton ja uudesta ideasta on tykätty. Nyt täytyy vain saada laskutus kuntoon.

Variston tiloista yritys aikoo kuitenkin lähteä.

– Vuokra on liian kova, yrittäjä toteaa.

Uusi tila Vantaalta on etsinnässä.

Lue lisää:

Länsi-Vantaalle avautumassa uudenlainen lähituottajien keskus, jossa ei ole kassoja – "Jos kauppa menestyy Vantaalla, avaan seuraavan Espooseen"