Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teemaviikko haastaa vantaalaiset pohtimaan: miten väkivaltaa ja kiusaamista voisi ehkäistä?

Perinteistä väkivallan vastaista teemaviikkoa vietetään 21.–27. marraskuuta Vantaalla ja Keravalla.

Viikon tarkoituksena on auttaa ihmisiä pohtimaan lähisuhdeväkivaltaa, sen laajuutta ja seurauksia sekä sitä, miten väkivaltaa voisi ehkäistä.

Väkivallan vastaisena teemaviikkona järjestetään esimerkiksi kaikille avoin kuntalaiswebinaari aiheesta “kun lapsi lyö – mitä teen, kun lapsi käyttäytyy väkivaltaisesti?” tiistaina 22. marraskuuta kello 17.30–18.30.

Vantaan ja Keravan työntekijöille ja yhteistyökumppaneille on puolestaan suunnattu Väkivaltafoorumi, jossa väkivaltateemaa käsitellään moniammatillisesta näkökulmasta kokemusasiantuntijoita kuullen torstaina 24. marraskuuta kello 9–16.

Vantaan kaupungin tiedotteen mukaan väkivallan vastaisena teemaviikon ohjelmatarjonnassa on satsattu tänä vuonna etenkin kiusaamis- ja väkivaltateeman käsittelyyn soveltuvan materiaalin tuottamiseen varhaiskasvatukseen sekä peruskoulun ala- ja yläluokille ja toisen asteen opiskelijoille. Materiaalin tarkoitus on olla kasvatus- ja opetustyön tukena.

Teemaviikon tärkein viesti on se, että väkivalta on ilmiö, joka koskettaa yleensä jollain tavalla kaikkia ihmisiä.

Kiusaamisesta ja väkivallasta puhutaan monella eri tavalla ja monesta eri näkökulmasta.

Teemaviikko on osa Vantaa-Kerava-sote: Asukkaan asialla -hankkeen kehittämistyötä.