Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan Pyhän Laurin kirkolla järjestetään ohjelmaa lapsille pyhäinpäivänä – "Jotain hieman erilaista ja hämärää"

Pyhäinpäivänä on tapana käydä muistamassa vainajia ja sytyttämässä kynttilöitä hautausmailla. Vantaan seurakunnat järjestävät ensimmäistä kertaa lapsille pyhäinpäivän tapahtuman Vantaan Pyhän Laurin kirkolla.

Kirkon pihalle on rakennettu polku, jonka varrella on erilaisia tehtäviä lapsiperheille, ja radan päätteeksi on tarjolla lämmintä mehua kirkon lähellä Pyhän Laurin kappelilla. Lisäksi lapset saavat ihailla kynttilöiden valaisemaa hautausmaata.

– Kirkolla voi pyhäinpäivänä kokea jotain hieman erilaista ja hämärää. Illan hämärtyessä kuljettavalle radalle tulijoiden kannattaa ottaa mukaan oma taskulamppu, Tikkurilan seurakunnan varhaiskasvatuksenohjaaja Päivi Romula kertoo tiedotteessa.

Tapahtuman ideana on tarjota mahdollisuus puhua kuolemasta lapsen kanssa, sillä usein aihe voi muuten olla vaikea.

– Jos joku läheinen on kuollut, onhan hän myös lapsen läheinen. Lapsia pyritään jostain syystä säästämään kuolemalta, vaikka ei täytyisi, Romula sanoo tiedotteessa.

– Hautausmaa on hyvä paikka miettiä ja puhua kuolemasta myös lasten kanssa.

Hautausmaalla voi sytyttää kynttilän kuolleen läheisen haudalle yhdessä ja muistella kuollutta lapsen kanssa. Kuitenkin jos keskustelu lapsen kanssa ei tunnu luontevalta tai aihe on itselleen vaikea, voi Pyhän Laurin kirkolla seurakuntien työntekijöidenkin kanssa jutella kuolemasta. Kirkon lähellä päivystää pappi ja diakonityöntekijöitä, joiden kanssa voi ottaa asian puheeksi.

Seuraa enkeleitä-polku Pyhän Laurin kirkon ympäristössä la 5.11. klo 15–18.30. Helsingin pitäjän kirkon, Ruskeasannan, Honkanummen ja Hämeenkylän hautausmaat ovat auki ympäri vuorokauden. Korson kirkon uurnalehdon portti on auki klo 9–21.