Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

STT: Maineikas pizzeriaketju hakeutuu konkurssiin – velkoja yli puoli miljoonaa euroa

Pizzoistaan tunnettu ravintolaketju Dennis hakeutuu konkurssiin. STT kertoo, että Pizzeria Dennis ja Dennis Food Factory ovat jättäneet tänään konkussihakemukset Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen. Denniksellä on ollut ravintolat Turussa ja Helsingin Bulevardilla.

Yhtiön velkojiin kuuluvat muun muassa Turun Seudun Osuuspankki ja eläkeyhtiö Ilmarinen. Turun Seudun Osuuspankilla oli lokakuun lopulla saatavia 407 000 euroa ja Ilmarisella 138 000 euroa.

Dennis tunnetaan pitkän linjan perheyrityksenä, jonka takaa löytyy talousneuvos Dennis Rafkin. Yritys aloitti toimintansa vuonna 1975 Turun Linnankadulla. Dennis nousi suosituksi omistajansa julkisuuden ja erittäin kattavan pizzalistan ansiosta.

Rafkin myi yrityksensä vuonna 2008, jolloin siihen kuului yhteensä neljä ravintolaa sekä Kaarinassa toiminut leipomo. Rafkinin poika Kim myi pois osuutena vuonna 2014.

Sittemmin liiketoiminta on ollut haastavampaa. Ravintola yritti 2010-luvulla Kirkkonummella, mutta joutui lopettamaan siellä toimintansa kesäkuussa 2018.

– Kyllä me kaikkemme Kirkkonummella yritimme ja vielä viime talvena etsimme keinoja jatkaa toimintaa. Kirkkonummella ja varsinkaan ostarilla ei kuitenkaan kerta kaikkiaan riittänyt tarpeeksi asiakkaita, yhtiön aluepäällikkö Miika Reunama kertoi tuolloin Länsiväylälle.