Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköautoilija pelkää nyt yhtä asiaa maantiellä – Hinaukseen johtaa silti kokonaan toinen syy

Sähkö- ja hybridiautoja hinataan nykyisin hieman useammin kuin bensa-autoja. Akun loppuminen ei kuitenkaan ole kovin yleinen syy, sillä useammin hinaus tarvitaan esimerkiksi rengasrikon vuoksi. Asia käy ilmi vakuutusyhtiö Ifin asiakaskyselystä, jonka tuloksista yhtiö kertoi tiedotteessaan.

Kyselyn mukaan suurimmaksi huolenaiheeksi nousi selvästi sähkön loppuminen kesken ajon.

– Huoli on ymmärrettävä, mutta kyllä sähköautojen hinaaminen esimerkiksi rengasrikkojen vuoksi on yleisempää kuin akun loppumisen vuoksi, kertoo Ifin ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja Eero Färkkilä tiedotteessa.

Pohjoismaiset tilastot kertovat, että yleisesti täyssähkö- ja hybridiautoja hinataan hieman useammin kuin bensa-autoja. Hinausten korkeampi määrä johtuu pääasiassa siitä, että niissä on enemmän uutta teknologiaa.

Tämä on nähtävissä jo Suomessa, mutta myös esimerkiksi Norjassa, jossa autokannan sähköistyminen paljon pidemmällä.

Sähköautojen hinauksessa on syytä käyttää kokenutta ammattilaista, sillä vääränlaisella kalustolla voi ajoneuvoille aiheuttaa vahinkoa. Siksi kannattaa tilata mieluummin hinausauto paikalle kuin säätää kaverin kanssa.

Vuoden 2022 tammi-lokakuussa Suomessa on ensirekisteröitiin sähköautoja 45 prosenttia viime vuotta enemmän, vaikka sähköautojen saatavuus ja pitkät toimitusajat ovatkin jarruttaneet sähköistymistä.