Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalainen muodostelmaluistelun joukkue hitsautui yhteen Espanjan-leirillä – "Kävimme uimassa ja shoppailemassa"

Etelä-Vantaan taitoluistelijoiden Ice Steps -muodostelmaluistelujoukkue uhkuu näyttämisen halua.

Koronavirusarki muutti Etelä-Vantaan taitoluistelijoiden Ice Steps -muodostelmaluistelujoukkuetta viime keväänä, mutta nyt ryhmä on hioutunut yhteen. 13–18-vuotiaiden joukkue ponnisti uutta kautta kohti Espanjan-leiriltä.

Päävalmentaja Annina Saaren ja kapteeni Tytti Niemisen johtaman joukkueen Majadahondan elo–syyskuun leiri oli neronleimaus.

– Henki ei ole varmaan aiemmin tiivistynyt niin paljon kuin viikon aikana siellä. Se oli tosi kiva reissu, fasiliteetit olivat kunnossa, Nieminen sanoo.

Selvisikö leirillä kovasti uudistuneen joukkueen korttipelimestari?

– Ehti siellä tekemään muutakin kuin urheilemaan. Kävimme uimassa ja shoppailemassa, Nieminen nauraa.

Joukkuehengen tiivistäminen tuli tarpeeseen, kun kahdeksaan kisaan osallistuvassa joukkueessa on 21 uutta urheilijaa.

Näyttämisen halu on vahvuutemme.

– Tämä on ehdottomasti mahdollisuus, virtaa ja intoa riittää. Porukka on hitsautunut yhteen todella hyvin, tietynlainen näytönhalu ja treeni-intokin ovat todella kovalla tasolla, Saari iloitsee.

– Näyttämisen halu on vahvuutemme. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja porukka on valmis tekemään töitä yhdessä, kapteeni alleviivaa.

Kokoonpanoa rukkasi koronavirusarki. Moni sinnitteli yli pahimpien vuosien odottaen normaalia kautta, joka jäi tuloksellisesti reilusti onnistuneen puolelle.

– Viime kaudella emme lähteneet kansainvälisiin kisoihin. Kausi oli nousujohteinen, joukkue saavutti SM-kilpailuissa ennätyspisteensä ja ylitti ensimmäistä kertaa vapaaohjelmassa kotimaassa 100 pisteen rajan. Se oli todella upea onnistuminen ja tiiviin yhteen hioutuneen joukkueen työn tulos, Saari iloitsee.

Jokainen lopettamispäätös oli luonnollinen tulema, korona-arki toimi siinä vain niin sanottuna viimeisenä niittinä. Usea lopettanut olisi ollut pian yli-ikäinen.

– Tiesimme, että muutoksia tulee. Eivät nämä jutut jääneet kytemään, vaan teimme töitä sen eteen, että saisimme joukkueen kansaan, Saari painottaa.

Kapteeni Nieminen on lähtöisin Kouvolasta, ja muidenkin taustat ovat hyvin erilaisia. Täten lajiharjoittelun lisäksi yhteisen sävelen löytämistä on painotettu.

Ice Stepsin pääkilpailut ovat talven SM-kisat ja Ranskassa järjestettävä kansainvälinen koitos. Kilpailukalenteri lyötiin lukkoon huhtikuussa, joten urheilijat ovat tienneet sen, mihin he sitoutuvat.

– Valmistautuminen on mennyt tosi hyvin. Uudistunut joukkue on harjoitellut sinnikkäästi ja tavoitteellisesti. Joukkueen kehitys keväästä tähän pisteeseen on ollut todella huimaa. Olen valtavan ylpeä joukkueen tavasta työskennellä yhdessä tavoitteiden eteen, Saari kehuu.

Hänen apunaan Ice Stepsin koreografioissa ja kilpailuasuissa avustaa joukkuevoimistelusta tuttu maailmankuulu koreografi Antton Laine, jonka kanssa on tehty yhteistyötä vuodesta 2005.

Kun seurasta ei ole SM-senioreita, on edustusjoukkueen saaminen sinne yksi prioriteetti. Tulevaan voi katsoa hyvillä mielin, sillä ainakaan tällä hetkellä Ice Stepsin arkea eivät piinaa edes nousseet sähköhinnat. Ne ovat sulkeneet jäähalleja muualla Suomessa.