Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nousevatko lääkärimaksut Vantaalla? Päättäjät kritisoivat korotusaikeita

Vantaan ja Keravan hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkydön ehdotus sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksujen nostamisesta lain sallimaan maksimiin ei saa kannatusta poliittisilta ryhmiltä. Aronkytö julkisti hyvinvointialueen historian ensimmäisen talousarvioesityksen viime viikolla.

Lue lisää: Lääkärimaksut uhkaavat nousta ensi vuonna Vantaalla – "Korotukset ovat mielestäni maltillisia"

SDP:n aluehallitusryhmä ei hyväksy terveyskeskuksen asiakasmaksun korotusta nykyiseltä tasolta maksimiin.

Myös vasemmistoliitto suhtautuu ehdotukseen kriittisesti, sillä jos ihmiset jättävät hakematta hoitoon kohoavien maksujen vuoksi, voi lasku myöhemmin olla suuri. Myöskään vihreät eivät kannata kaikkien asiakasmaksujen nostamista ja huomauttaa, että päätöksiä maksuista ei pitäisi tehdä kiireellä.

Kokoomus haluaa etsiä keinoja, joilla asiakasmaksujen korotukset voidaan välttää tai vähintäänkin kohtuullistaa.

Perussuomalaiset ovat hyvin huolissaan, jos asiakasmaksuja päätetään korottaa.

Keskustan mukaan asiakasmaksuja tarvitaan hyvinvointialueen toiminnan rahoittamiseksi, mutta ensisijaisesti Vantaan ja Keravan asiakasmaksut tulisi yhtenäistää.

Lue lisää aiheesta:

Voisiko lääkäriin päästä Vantaalla ilmaiseksi? Asiakasmaksut herättivät runsaasti keskustelua aluevaltuustossa, hinnat päätetään syksyllä