Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kehä III:lla ajaminen sujuvoituu Länsi-Vantaalla: uudet rampit käyttöön tällä viikolla

Kehä III:n ja Länsi-Vantaan Askiston välille aukeaa kaksi uutta ramppia torstaina. Niiden myötä kiertoreitit Vihdintien tai Juvanmalmin kautta poistuvat käytöstä.

Samalla Kehä III:n varressa ollut bussipysäkki V1216 siirtyy lopulliselle paikalleen meluaidan takana kulkevan joukkoliikennerampin varteen.

Uudet rampit sijoittuvat Uudenkyläntien ja Kehä III:n välille.

– Liikennemäärät Askiston alueella kasvavat jatkuvasti, joten nyt avattavat liittymät lisäävät jatkossa liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta merkittävästi, kertoo tiedotteessa hankkeen projektipäällikkö Antti Koski Väylävirastosta.

Lue lisää: Kehä III -hanke etenee – Korjaustöiden sulkema silta avataan liikenteelle

Ramppien avaaminen on osa Väyläviraston Kehä III parantaminen -hankkeen kolmosvaihetta, jossa Kehä III:lle tehdään parannustöitä Askiston kohdalla sekä Vantaankosken ja Pakkalan välillä.

Liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta kehittävässä hankkeessa rakennetaan muun muassa kolmannet ajokaistat Vantaankosken ja Pakkalan välille ja uusi eritasoliittymä Askistoon. Lisäksi tien pohjarakennetta kunnostetaan.

Lue lisää: Kehä III:n liikenteeseen jälleen muutoksia maanantaista alkaen – "Tärkein homma alkaa ensi viikolla"

Samalla kehitetään kävely- ja pyöräily-yhteyksiä. Askiston kohdalla kohennetaan melusuojausta.

Hankkeen etenemistä voi seurata Väyläviraston verkkosivuilta.