Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuurigaalassa annetaan vantaalaisen osaamisen loistaa – "Vantaata ei vieläkään oikein tunneta kulttuurikaupunkina"

Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua vantaalaisia taiteilijoita ja toimijoita juhlistavaan iltaan.

Marraskuussa juhlitaan vantaalaista kulttuuria Vantaan kulttuurigaalassa. Gaalassa jaetaan Vantaan kaupungin vuosittaiset palkinnot ansioituneelle taiteilijalle ja merkittävälle kulttuuriteolle sekä kaksi nuoren taiteilijan stipendiä. Tästä vuodesta alkaen jaetaan myös Vantaan Sanomien tunnustus vuoden kulttuuritapahtumalle.

Katso tämä ja äänestä: Mikä on Vantaan vuoden kulttuuritapahtuma 2022? – Äänestä suosikkiasi

Kulttuurigaala on järjestyksessä vasta toinen, mutta kaupunki on palkinnut vantaalaisia kulttuurin tekijöitä ja toimijoita jo vuodesta 1976 alkaen. Aiemmin tunnustusten jako tapahtui kaupunginvaltuuston joulukuisen kokouksen yhteydessä.

Kulttuurijohtaja Annukka Larkion mielestä palkinnot ja palkittavat ovat gaalansa ansainneet.

– Vantaata ei vieläkään oikein tunneta kulttuurikaupunkina, mielestäni gaala on hyvä mahdollisuus tuoda esille sitä, miten mielettömän taitavaa osaamista meillä on Vantaalla olemassa ja että kaupunki sen myös gaalassaan huomioi, Larkio kiteyttää.

– Tapahtumassahan ovat mukana myös taiteilija-apurahan saajat. Aiemmin apurahat jaettiin kesän korvalla hyvin pienimuotoisessa tilaisuudessa Galleria K:ssa. Gaalassa tieto eri taiteilijoiden työstä ja osaamisesta saadaan leviämään paremmin, hän uskoo.

Gaala ei olekaan pelkkä kutsuvierastilaisuus, vaan vantaalaista kulttuuria pääsee juhlistamaan myös pääsylipun ostamalla.

Kaiken kaikkiaan Larkiosta on tärkeää, että kaupunki tuottaa tapahtuman, jossa vantaalainen kulttuuri pääsee loistamaan. Hän toivoo gaalan palkintoineen innostavan ja kannustavan myös kulttuurin tekijöitä itseään. 10 000 euron palkinnot ovat merkittävät ja myös Vantaan suurimmat.

Muutoin taideosaamista tuetaan ja huomioidaan kulttuurijohtajan mukaan liian vähän. Apurahapottia hän pitää hakijoiden määrään suhteuttaen pienenä.

– Jaettavaksi voidaan ehkä siirtää hiukan lisää rahaa, jos kaikki kaupunginjohtajan budjettiesityksessä hyväksytyt lisäyksemme menevät läpi kaupunginvaltuustossa.

Vantaan kulttuurigaalaa vietetään keskiviikkona 23. marraskuuta Kulttuuritalo Martinuksessa (Martinlaaksontie 36) kello 19 alkaen.

Mikael Konttinen viihdyttää vieraita Vantaan Viihdeorkesterin solistina. Illan aikana lavalle nousee kaksi esiintyjää myös Vantaan kulttuuriapurahojen saajista, saksofonisti Antti Hynninen ja lastenmusiikkiyhtye Kengurumeiningin itse kenguru eli Pekka Malkki. Loppushowssa nähdään 100-vuotisjuhliaan viettävän Suomen kansallisbaletin tanssijoita, jotka esittävät neljä eri tanssinumeroa.

Ohjelman ja palkintojenjaon jälkeen Martinuksen lämpiössä alkaa lipun hintaan sisältyvä cocktailtilaisuus. Omakustanteinen baari on avoinna koko tilaisuuden ajan. Lippuja saa Lippu.fi:stä hintaan 29 euroa.

Lue myös:

Vuosikymmenien palkitsemisperinne jatkui Vantaan uuden uutukaisessa kulttuurigaalassa – kirjailija Siri Kolu ja Myyrmäki-liike saivat kaupungin kulttuuripalkinnon

Vantaa muutti kulttuuripalkinnon ehtoja – ikärajoitus pois