Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tästä syystä Kuusijärven grillipaikan valmistuminen on pahoin viivästynyt – tulipaikan ja reitin hinta-arvio 470 000 euroa

Grillipaikasta on tarkoitus tulla esteetön alue retkeilijöiden tarpeisiin.

Kuusijärven itäiselle rannalle tulevan grillipaikan rakentaminen etenee pahasti myöhässä. Vantaan kaupungin rakentaman paikan piti olla valmiina jo viime kesänä, mutta alueella näyttää yhä hyvin keskeneräiseltä.

– Uuden tulentekopaikan rakentamistyöt ovat viivästyneet pääosin materiaalin saantivaikeuksien vuoksi. Lisäksi on ollut osittain vajausta työvoimasta koronapandemian aiheuttamien sairauspoissaolojen takia, selvittää Kuusijärven luonto- ja virkistysalueen koordinaattori Anniina Laitala Vantaan kaupungilta.

Tulipaikan rakentamistyöt aloitettiin syyskuussa 2021 Kuusijärven rannalla.

–  Tulentekopaikka valmistuu vielä tämän vuoden puolella, mutta grillikatos kalustetaan vasta keväällä, Laitala kertoo.

Grillipaikasta on tarkoitus muodostua esteetön alue retkeilijöiden tarpeisiin. Alueelle tulee yksi katettu ja kaksi kattamatonta tulentekopaikkaa, piknikpöytiä, maisemalaitureita, jäteastia ja valaisin.

Tulentekopaikka valmistuu vielä tämän vuoden puolella, mutta grillikatos kalustetaan vasta keväällä.

Grillikatoksen alle sopii istumaan noin 25 aikuista. Ulkosalla on kuusi pöytäryhmää, joihin mahtuu kuusi henkilöä jokaiseen. Lisäksi pöytien päissä on kahdeksan pyörätuolipaikkaa.

Tulentekopaikalle ei tule puuvarastoa, vaan retkeilijät tuovat polttopuut itse.

– Kun palvelutiloja saadaan lisää, retkeilijät voisivat esimerkiksi ostaa polttopuita paikan päältä.

Kaupunki rakentaa myös esteetöntä reittiä Kuusijärven pysäköintialueen ja grillipaikan välille. Rakentamisaikataulusta ei ole vielä päätetty.

– Tällä hetkellä tulipaikalle vievää reittiä rakennetaan rantasavusaunan kohdalta kohti tulipaikkaa. Tämä osuus valmistuu kuluvan vuoden puolella, jos vain kelit pysyvät leutoina, Laitala kertoo.

Kokonaiskulut tulipaikan ja reitin rakentamiselle tarkentuvat, kun työt valmistuvat.

– Alustava kustannusarvio on 470 000 euroa.

Rantareitin ja tulipaikan rakentaminen ovat osa Kuusijärven alueen kehittämistä.

– Parannetulla reitillä ohjataan kävijöiden kulkua pois rannan herkiltä luontoalueilta. Samalla tarjotaan kaikille mahdollisuus virkistäytyä kauniissa ympäristössä.

Pysäköintialueen reunalle rakennetaan tiloja luontomatkailupalveluille, kuten välinevuokraukselle. Lisäksi hankesuunnitelma sisältää uudet savusaunat ja grillikodat.