Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Sillan rakentamisessa tuli putkia matkaan – Asukkaat hämmästelevät kesken jäänyttä puistotyötä vantaalaisella ulkoilualueella

On epäselvää, saadaanko kauan sitten aloitettu siltaväylä valmiiksi ensi vuonna.

– Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, Vantaan puistosuunnittelupäällikkö Heidi Burjam myöntää, kun puhe on kaupungin Koivuhakaan rakentamasta sillasta.

Kylmäojan ylittävä keskeneräinen siltaraitti on kummastuttanut alueella ulkoilevia pitkään. Rakentaminen on ollut pysähdyksissä jo kuukausia.

Syynä töiden seisahtumiseen on suunnittelussa vastaan tullut yllätys. Silta oli jo osittain rakennettu, kun selvisi, että alueelle on jätettävä tilaa runkovesijohdolle. Uusi tieto muutti askelmerkkejä.

– Suunnitelmia piti muuttaa, ja niihin tuli uusi tarkastus- ja hyväksymiskierros, Burjam sanoo.

Niin julkisessa kuin yksityisessä suunnittelussa ja rakentamisessa on Burjamin mukaan melko yleistä, että lähtötiedoissa on puutteita tai maan alta tulee tutkimatta jääneitä yllätyksiä.

Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä.

– Joskus matkaan vaan tulee mutkia yllättävien lisätöiden muodossa. Näiden ongelmien ratkaiseminen on osa työtämme.

Tikkurilan keskuspuiston itäosassa sijaitsevan sillan ja sille johtavien käytävien rakentamisesta päätettiin, kun alueelle tehtiin puistosuunnitelma 2019. Siinä vaiheessa ei ole vielä tiedetty, että runkovesijohdolle on varattava tilaa.

Silta rakennettiin ennen muita puistotöitä osana eri puolille Vantaata tulevien siltojen kokonaisurakkaa. Siltoja rakennettiin neljä.

Burjam kuitenkin iloitsee siitä, että putken tarvitsema tilavaraus tuli tietoon tässä vaiheessa rakentamista.

– Ajoissa suunnitellen se voidaan myöhemmin toteuttaa suuntaporaamalla, eikä koko puistoraittia tarvitse taas kaivaa auki ja rakentaa uudelleen.

Koivuhaassa sijaitsevan puiston maaperä on Burjamin mukaan rakennettavuudeltaan varsin heikkoa. Rakenteilla oleva silta on osa kulkuväylää, jonka alle tulee iso Tikkurilan urheilupuiston hulevesien purkuputki.

Puiston valmistuttua tekniikka jää lähes näkymättömiin, Burjam lupaa.

– Kun kaikki on valmista, voimme nauttia valaistusta puistokäytävästä ja talvisin hiihtoladusta, jotka vievät keskuspuistoon.

Suunnitelmat putkien rakentamisesta ovat nyt valmiit.

– En voi sataprosenttisesti luvata, että puistokäytävä rakennetaan ensi vuonna. Parhaamme kuitenkin teemme, Burjam sanoo.

Lue myös: Kyselyn tulokset julki: näin asukkaat haluaisivat kehittää Vantaan puistoja ja ulkoilualueita