Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Talousvaikeuksien kanssa painiva Finnair aloittaa muutosneuvottelut – 450 työpaikkaa uhattuna

Finnair aloittaa muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa noin 450 työpaikan vähentymiseen lentoyhtiön matkustamopalveluissa.

Talousvaikeuksien kanssa kamppaileva Finnair suunnittelee matkustamopalvelun ulkoistamista kumppanille Thaimaan ja Pohjois-Amerikan reiteillä.

Alihankinta voitaisiin toteuttaa ensi vuoden loppuun mennessä.

Vantaalla kotipaikkaansa pitävä Finnair kertoo tiedotteessaan, että suunnitelmallaan se koettaa vähentää kustannuksiaan, vahvistaa tuottojaan ja palauttaa kannattavuutensa. Yhtiö on kärsinyt merkittävät tappiot koronapandemian aikana, ja Venäjän ilmatilan sulku heikentää yhtiön kykyä tehdä tulosta.

Finnair kertoo etsineensä kuluja vähentäviä ratkaisuja yhdessä eri henkilöstöryhmien kanssa, mutta yhtiö ja matkustajahenkilöstö eivät päässeet neuvottelutulokseen.

Finnairin mukaan kustannussäästöjä on nyt etsittävä muilla keinoilla.

– Tavoitteenamme on edelleen löytää säästöratkaisut yhdessä sopien myös matkustamohenkilöstön kanssa. Tarvitsemme nyt neuvottelijoilta aitoa halua löytää yhdessä sellaiset ratkaisut, joilla matkustamopalvelu voitaisiin jatkossakin toteuttaa oman henkilöstön voimin ja työpaikkojen menetykset voitaisiin välttää. Vaihtoehdoista keskustelu on olennaisen tärkeä osa muutosneuvotteluprosessia, kommentoi tiedotteessa Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

Matkustamopalvelu työllistää Suomessa nyt noin 1 750 työntekijää.

Tällä hetkellä Finnair jo hankkii matkustamopalvelun kumppanilta Singaporen-, Hongkongin- ja Intian-reiteillä sekä Kööpenhaminasta ja Tukholmasta Dohaan lennettävillä reiteillä.