Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi kertoo rajuista nuorten rikoksista Vantaalla: joukko hakkasi käsiaseella ampuneen 17-vuotiaan, 16-vuotiaat puukottivat 15-vuotiasta, 15-vuotiaat ryöstivät 14-vuotiaan

Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa tutkivansa tällä hetkellä useita alaikäisten nuorten tekemiä vakavia rikoksia.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet marraskuussa eri puolilla Vantaata.

Martinlaaksossa 17-vuotiaan nuoren epäillään ampuneen käsiaseella maata kohti 5. marraskuuta. Tämän jälkeen miesjoukko hyökkäsi nuoren kimppuun ja pahoinpiteli hänet.

Paikalle hälytettiin useita Itä-Uudenmaan ja Helsingin poliisien partioita ja ambulanssi. Poliisi otti kiinni kolme täysi-ikäistä epäiltyä. Laukauksen ampunutta nuorta epäillään ampuma-aserikoksesta ja tapon yrityksestä.

Myyrmäessä kahden 16-vuotiaan nuoren epäillään puukottaneen 15-vuotiasta useita kertoja eri puolille kehoa 7. marraskuuta.

Poliisi epäilee kuusitoistavuotiaita tapon yrityksestä. Uhri sai vakavia sairaala- ja leikkaushoitoa vaativia vammoja.

Tilanne oli lähtenyt siitä, kun uhri seurueineen oli pakottanut epäillyt autoon ja kuljettanut toiseen kaupunginosaan.

Toisessa kaupunginosassa seurueille tuli käsikähmää. Poliisi epäilee autoseurueen jäseniä törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta.

Koivukylässä neljän 15-vuotiaan nuoren epäillään ryöstäneen 14-vuotiaalta takin teräaseella uhkaamalla 10. marraskuuta.

Poliisi selvittelee tapausta törkeänä ryöstönä.

Itä-Uudenmaan poliisin nuorten tutkintaryhmän rikoskomisario Sampsa Aukio kertoo tiedotteessa, että poliisilla on ollut tapauksiin kiinniotettuna useita alaikäisiä.

– Rikosnimikkeet näissä tapauksissa ovat vakavia ja vaihtelevat pahoinpitelystä törkeään ryöstöön ja aina tapon yritykseen saakka. Tapon yrityksen minirangaistus on kahdeksan vuotta vankeutta ja törkeässä ryöstössä rangaistusasteikko on 2–10 vuotta vankeutta.

Aukion mukaan teoista on odotettavissa tuntuvia rangaistuksia.

– Esitutkinnassa poliisi on käyttänyt tapauksissa epäiltyihin henkilöihin kovia pakkokeinoja. Nuoria on muun muassa vangittu, pidätetty, määrätty matkustuskieltoon sekä ilmaisukieltoon ja kiireellisiä sijoituksiakin on tehty, Aukio selvittää.