Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Ihmettelitkö voimakkaita pamauksia eri puolilla Vantaata? – Poliisi kertoo nyt syyn ja varoittaa vaarallisesta ilmiöstä

Osa vantaalaisista ihmetteli viime sunnuntaina voimakkaita pamauksia, joita kuului eri puolilla kaupunkia.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo Facebook-julkaisussaan, että poliisilla oli 13. marraskuuta alkuillasta kolme tehtävää pamauksiin liittyen Hiekkaharjussa, Simonkylässä ja Malminiityssä.

– Pamauksia oli ilmoitusten mukaan ollut useita. Pamaukset olivat varsin voimakkaita, koska ne kuuluivat selvästi asuntojen sisälle ja äänen perusteella niitä oli vaikea paikallistaa, poliisi kertoo postauksessaan.

Poliisin mukaan kaikki pamaukset johtuivat alueelta löytyneistä jäljistä päätellen niin sanotuista itse tehdyistä pullopommeista.

Poliisi varoittaa, että pommien tekijät altistuvat itsekin vaaraan pommeja räjäytelleessään. Muovipullo menee räjähdyksen voimasta sirpaleiksi ja syövyttävät aineet voivat aiheuttaa vakavia vammoja. Äänihaitoista puhumattakaan.

– Myös pommien riekaleissa vielä olevat ainejäämät voivat aiheuttaa vammoja esimerkiksi iholle joutuessaan. Omatekoisen putkipommin tarkkaa räjähdysajankohtaa ei lisäksi voi ennustaa ja siksi tilanne voi aiheuttaa vakavaa vaaraa lähellä oleville ihmisille ja omaisuudelle, poliisi muistuttaa kirjoituksessaan.

Poliisi toteaa, että räjähtämättä jääneitä pulloja ei tule itse hävittää. Jos huomaa tällaisen pullopommin, kannattaa turvallisuussyistä ilmoittaa asiasta hätänumeroon.