Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Posti varautuu pakettirumbaan: Vantaalle tulee lauantaijakelua ja uusi noutopiste

Posti alkaa taas jakaa paketteja noutopaikkoihin ympäri Vantaata myös lauantaisin ja avaa väliaikaisen pakettinoutopisteen Myyrmannin kauppakeskukseen Myyrmäkeen.

Syynä ovat Black Fridayn ympärille muodostuneen ostosviikon ja joulusesongin aiheuttamat ruuhkat.

– Paketteja liikkuu lähiviikkoina paljon, kun ihmiset tilailevat verkkokaupoista tavaraa. Pakettimäärät jäävät kuitenkin pienemmiksi kuin viime vuonna maailmantilanteen takia ja hintojen nousun takia, arvioi Postin Uudenmaan aluepäällikkö Kari Reimi.

Viime vuonna koko Suomessa Postin matkassa kulki marras–joulukuun sesonkiaikana noin 7,4 miljoonaa pakettia viikossa, mikä on moninkertainen määrä keskimääräiseen viikkoon nähden.

Lauantaiset pakettitoimitukset alkavat 26. marraskuuta ja jatkuvat aina jouluun saakka.

Reimin mukaan Posti on tehnyt lauantaijakelua Vantaalla aiemminkin, mutta se on ollut tauolla viime keväästä lähtien, koska ennustetut pakettivolyymit ovat olleet aiempaa pienemmät.

Tilapäinen pakettien noutopaikka avataan Myyrmannin ensimmäisen kerroksen liiketilassa perjantaina 25. marraskuuta. Viime vuonna vastaavana aikana väliaikaispisteitä perustettiin neljä, nyt vain yksi.

– Nyt ei ole enää tarvetta kuin yhdelle väliaikaiselle noutopisteelle, koska olemme laskeneet, että pärjäämme kumppaniemme, kuten ruokakauppojen postipisteiden avulla, Reimi selittää.

Vantaalla voi hakea paketteja yhteensä 35 noutopisteestä ja 68 julkisesta automaatista.

Postilla ei ole nyt antaa tietoa siitä, kuinka paljon Vantaalla liikkuu joulun alusviikkoina paketteja tai paljonko sesonkityöntekijöitä palkataan.