Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan Sanomien lukijat äänestivät: Louhela Jam on Vantaan kulttuuritapahtumien ykkönen – suosikin eteen tehdään talkoita jopa reilusti yli 2000 tuntia

Lähiseuturakkaus ja yhteisöllisyys paistaa tässä koko perheen tapahtumassa kirkkaasti. Kesä alkaa Louhela Jameista ja siivittää hyvän mielen pitkälle kesään.

Näin kiteytettiin yhdessä kommenteista, joita Vantaan Sanomien järjestämä äänestys Vantaan parhaasta kulttuuritapahtumasta tuotti.

Lue myös: Taidetta ja tapahtumia tarjoavan käyntikohteen eteen tehty työ Hakunilassa palkittiin Vantaan kulttuurigaalassa

Louhela Jam on porskuttanut vuosikymmenet ja oli enemmistölle se ehdoton ykkönen kulttuuritapahtumista järjestetyssä äänestyksessä.

– Emme halua olla muuta kuin Louhela Jamit. Voimme kasvaa, mutta ei ole tarvetta muuttua muiden kaltaiseksi, tapahtuman festivaalipäällikkö Janne Nurmi linjaa.

Katso myös: 30 vuotta täyttänyt Louhela Jam järjestettiin suurempana kuin koskaan

Jamit ovat vuodesta toiseen suosittu, itsensä maksuttomana ja helposti lähestyttävänä pitänyt, sympaattinen ja rento festivaali. Jo 30 vuotta järjestetty tapahtuma on lisäksi talkootyön juhlaa. Vapaaehtoisten panostus on valtava.

– Tapahtumapäivänä heitä on mukana yli viisikymmentä. Koronaa edeltäneeseen tapahtumaan kaikilta vapaaehtoisilta meni aikaa yhteensä 2 200 tuntia, Nurmi muistaa.

Vapaaehtoisista monet ovat ammattilaisia. Heitä on muun muassa ääni- valotekniikan puolelta samoin kuin ruoka-alaltakin.

– Näin isoa tapahtumaa olisi aika vaikea saada ilman ammattilaisia aikaiseksi, Velmu ry:n toiminnanjohtaja Tommi Ouvinen korostaa.

Liikkuvia osia on jo pelkästään kalustona paljon.

Teltat, lavat, tuolit, penkit, jääkaapit, äänentoistolaitteistot valot. Kuljetuksina tulee 3–4 kuorma-autollista tavaraa, Nurmi laskee.

– Laitteistoista suuri osa on omaamme, emme laskuta erikseen kamojemme käytöstä, Ouvinen sanoo.

Tämän vuoden visuaalisen ilmeen festarille luonut graafikko Erja Moilanen pitää hienona sitä, että yleisön palautteita kuunnellaan herkällä korvalla.

– Ja kakkoslavan esiintyjäthän valitaan aina yleisöäänestyksellä.

Louhela Jam sai Vantaan Sanomien tunnustuspalkinnon Vantaan parhaaksi äänestettynä kulttuuritapahtumana Vantaan keskiviikkoisessa kulttuurigaalassa.

Lehden järjestämässä äänestyksessä lukijat kommentoivat tapahtumaa myös muun muassa näin:

"Louhela Jam on laadukas tapahtuma joka on suunnattu koko perheelle. Hienosti järjestetty ilman järjestyshäiriöitä. Tästä tapahtumasta voisi monet tapahtumajärjestäjät ottaa mallia!"

"Ilmaiseksi ja vapaaehtoisvoimin järjestettävä festariksi aivan loistava. Yhteisöllisyys tärkeintä eikä tulot. Hyvä ja positiivinen meininki tarttuu yleisönkin."

"Jo 30 vuotta silkkaa timanttia!!!"

"Perinteikäs tapahtuma oli tänä vuonna nostanut itsensä vielä entistäkin korkeammalle tasolle. Tai ei se tapahtuma itseään nostanut, vaan sen ahkerat ja omistautuneet tekijät. Kiitos heille!"

Lisää aiheesta:

"Sitten kun olen 92-vuotias, otan rennosti seuraavat viisi vuotta" – Vantaan ansioituneen taiteilijan kulttuuripalkinnon saanut Riikka Mustakallio tekee nopeita päätöksiä ja ehtii moneen

Dingo tähdittää "Vantaan Woodstockia", 30-vuotiasta Louhela Jamia – bändin vantaalaisrumpali kävi katsastamassa tulevan keikkapaikan

Louhela Jam -festivaali lähtee nyt kiertueelle: Bändit konsertoivat viikonloppuna Kivistössä, Myyrmäessä, Korsossa ja Tikkurilassa