Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalle ei tule joulukatua tänä vuonna, mutta joulupukin paja saapuu kaupungintalon viereen

Vantaalle ei tule virallista joulukatua tänä vuonna. Vantaan kaupunki toteutti viime talvena ensimmäistä kertaa joulukadun Tikkurilaan Tikkuraitille. Jouluiset valot ja joulupukin paja saivat kaupunkilaisilta kiitosta.

Lue lisää: Vantaa saa oman joulukadun Tikkuraitille – joulupukin paja rakennetaan merikonttiin, patiolta tuotaviin kukkalaatikoihin istutetaan tuijia

Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlinin mukaan Tikkuraitin sähköjärjestelmän kanssa oli viime talvena sen verran ongelmia, että joulukadun toteuttamisesta luovuttiin.

– Tikkuraitilla ei ole tapahtumille tarkoitettuja toimivia sähköjä, eikä niitä ole järkevä tilapäisesti rakentaa tulevan peruskorjauksenkaan vuoksi, Westlin perustelee.

Joulupukin paja sen sijaan saapuu Tikkurilan uudelle torille Vantaan kaupungintalon viereen. Westlinin mukaan joulupukin paja sai viime vuonna paljon positiivista palautetta. Paja on kontti, jossa on lasi-ikkunat, joiden takana on jouluista katseltavaa ohikulkijoille. Joulupukkia pääsee tervehtimään tiettyinä aikoina.

– Pajan luokse on myös suunniteltu muuta ohjelmaa, kuten kuorolaulua.

Lue lisää: Joulukuosiin pikavauhdilla puettu Tikkuraitti saa kaupunkilaisilta hehkutusta: "Joulukatu on erittäin kaunis!"

Joulupukin pajan avajaisia vietetään perjantaina 2. joulukuuta kello 15 alkaen. Avajaisissa pääsee jututtamaan joulupukkia ja kuuntelemaan livemusiikkia. Avajaisissa tervehdyksen tuo Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Westlinin mukaan Tikkurilan uusi tori sopii joulupukin pajan paikaksi mainiosti. Westlin sanoo, että torille sopisi muutakin jouluista tapahtumaa, mutta heittää pallon erityisesti yksityisille paikallisille toimijoille.

Viime vuonna joulukatua toivottiin myös Länsi-Vantaalle, jonne katua ei myöskään tänä jouluna ole aikeissa toteuttaa.

–Joulupukki tulee kyllä vierailemaan myös Länsi-Vantaalla, Westlin lupaa.

Lue lisää: Näin paljon Tikkuraitin joulukatu maksoi kaupungille, "Ei tämä ilmaista ole, mutta vastaa kuntalaisten iloa" – Ensi jouluksi katua lupaillaan myös Länsi-Vantaalle