Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Perjantaina alkava 1 600 sotilaan taisteluharjoitus näkyy myös Vantaalla

Sapeli 22 -taisteluharjoitus alkaa pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla perjantaina 25. marraskuuta.

Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 1 600 sotilasta. Mukana on varusmiehiä, reserviläisiä ja puolustusvoimien henkilökuntaa.

Joukot harjoittelevat puolustusvoimien harjoitus- ja ampuma-alueiden lisäksi julkisilla ja yksityisillä mailla myös Vantaalla.

Harjoituksen päätavoitteena on joukkojen valmiuden ja suorituskyvyn kehittäminen vaativissa taistelutehtävissä rakennetulla alueella sekä eteläisellä rantamaalla. Harjoittelu jatkuu myös iltaisin.

Joukkojen varustuksena on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Koulutuksesta vastaava henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä. Harjoitusjoukkojen koulutuksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, joista voi aiheutua melua.

Kaartin jääkärirykmentin johtama harjoitus on tammikuussa aloittaneiden varusmiesjohtajien, valmiusyksikön ja sotilaskuljettajien sekä viime heinäkuussa palveluksensa aloittaneiden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten loppusotaharjoitus.

Kaartin jääkärirykmentin lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja Panssariprikaatista, Porin prikaatista ja Maasotakoulusta.

Sapeli 22 -taisteluharjoitus päättyy 2. joulukuuta.