Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puistattava tilanne Myyrmäessä: elotonta elvyttäneeltä hoitajalta yritettiin varastaa omaisuutta useaan otteeseen – ”Hurja todellisuus nykyään”

Vantaan kaupungilla opetushoitajana työskentelevä Kati Pajari koki pöyristyttävän tilanteen, kun hän elvytti potilasta Myyrmäen juna-asemalla keskiviikkona iltapäivällä.

Elvytystilanteessa joku tai jotkut sivulliset yrittivät useaan otteeseen varastaa Pajarin työlaukun, jossa oli muun muassa läppäri ja muuta omaisuutta.

Pajari kertoo tapauksesta Vantaan Sanomille.

–  En yhtään nähnyt tilanteessa ympärilläni olevia. Kuulin vain, että joku nainen sanoi useampaan kertaan napakasti: älkää koskeko auttajan tavaroihin.

– Tämä oli tilanteena uskomaton. Että joku joutuu vahtimaan tavaroitani, ettei niitä oteta, kun elvytän elotonta ihmistä. En tiedä, kuka oli se nainen, joka vahti tavaroitani, Pajari kertoo.

On hurja ajatus: miten jollekulle tulee mieleen, että pitää varastaa auttajan omaisuutta?

Pajari oli työmatkalla ja sattui osumaan paikalle hetki sen jälkeen, kun henkilö oli tuupertunut elottomana asemarakennuksen lattialle.

– Siinä oli paljon ihmisiä tullut auttamaan, mutta he eivät vielä olleet ymmärtäneet aloittaa elvytystä. Minä alan ammattilaisena otin ohjat käsiini ja jätin työlaukkuni siihen sivuun.

Tuntemattoman naisen ansiosta Pajarin omaisuutta ei vohkittu.

– Täytyy sanoa, ettei tullut ensimmäisenä mieleen, että täytyisi jotenkin suojella omaisuuttaan tuollaisessa tilanteessa. On hurja ajatus: miten jollekulle tulee mieleen, että pitää varastaa auttajan omaisuutta? Pajari ihmettelee.

Pajari kirjoitti kokemuksestaan myös Twitteriin.

– Päivityksen kommenteissa joku kertoi, että häneltä on varastettu vastaavassa elvytystilanteessa tavaraa. Eli ei tämä niin vieras ilmiö ole kuin voisi kuvitella. Hurja todellisuus nykyään, Pajari päivittelee.

Hän haluaa kiittää kaikkia niitä sivullisia, jotka tarjosivat hänelle apua elvytystilanteessa – heitä oli paljon.

Tilanteeseen tuli auttamaan myös toinen sairaanhoitajakoulutuksen saanut siviili.

Paikalla olleet nuoret hälyttivät ambulanssin, ja potilas kiidätettiin sairaalahoitoon.

– Hänen tilanteestaan minulla ei ole tietoa, Pajari toteaa.