Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Rähjäinen ja remonttia odottava Tikkuraitti kunnostetaan – Vantaalaisten suosikkiravintola joudutaan purkamaan

Penkkien lähtö vuosia sitten enteili katuremonttia, joka ei ole alkanut vieläkään.

Jo kolme ja puoli vuotta sitten Tikkuraitilta revittiin irti istutusaltaat ja osa penkeistä. Kaupungilta kommentoitiin tuolloin, että kadun uudistustyöt alkavat vuonna 2020 tai 2021. Niin ei käynyt ja Tikkuraitin uutta ilmettä saadaan odottaa vielä pitkään.

– Alustava aikataulu on, että Tikkuraitti perusparannettaisiin vuosina 2025–26, Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin sanoo.

Hankkeen toteutus on Westlinin mukaan suuresti riippuvainen kadun varrella olevien taloyhtiöiden yksityisistä hankkeista.

Minttiravintoloiden yrittäjä Kimmo Bergmanilla on Tikkuraitin varrella kaksi ravintolaa: Old Story ja Oklahoma.

Bergman kertoo Old Storyn taloa hallinnoivan taloyhtiön jo tehneen päätöksensä, ja uudishanke on nytkähtänyt liikkeelle.

– Liikerakennus ja sen takana oleva asuinrakennus on tarkoitus purkaa ja niiden tilalle tontille rakennetaan kaupungin toiveiden mukaisesti asumista ja liiketilaa sopivassa suhteessa.

Bergman toivoo, että myös Oklahoman taloa hallinnoiva Asematie 15 ehtisi omassa hankkeessaan mukaan samassa aikataulussa.

Kaupunki toivoo Tikkuraitin remontin ja ympäröivien kiinteistöjen uudistusten etenevän samassa tahdissa. Bergman kertoo, miksi.

– Kaupunkikuvahaitan lisäksi jokainen hankkeista aiheuttaa asukashaittaa pari vuotta. Jos hankkeet toteutetaan peräkkäin, pöly- ja meluhaitta on Tikkuraitilla merkittävä vuosien ajan.

Haitta on tuntuva ja vielä pitkäkestoinenkin, Westlin komppaa.

– Kaupungin osuuden perusparannusta ei ole muutenkaan mieltä toteuttaa etupainotteisesti, koska kokemukseni mukaan talohankkeiden rakennustyöt ja -työmaat kuitenkin tärväisivät valmiit pinnat, Westlin sanoo.

Uudistuksia viivästyttää myös raha tai pikemminkin sen puute. Tikkuraitin yleissuunnitelman kustannusarvio oli vuonna 2019 noin 3,5 miljoonaa. Kustannusjako kaupungin ja yksityisten tonttien välillä tulee myös sopia, Westlin sanoo.

Lue myös: Tikkuraitin uudistamiseen halutaan naapurit mukaan –  Havainnekuvassa yksi mahdollinen näkymä

Tikkuraitin kunnostamisesta uutisoitiin jo vuonna 2016: Kulunut Tikkuraitti uudistuu vihdoin