Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Maksuttomassa itsenäisyysjuhlassa Martinlaaksossa soi monen kulttuurin musiikki – Martinuksessa paljastuu myös tämän vuoden Kulttuuriseppä ja päälle nautitaan kakkukahvit

Monikulttuurista itsenäisyyspäiväjuhlaa vietetään jo 16. kerran Vantaalla. Kaikille avoin, maksuton tilaisuus alkaa Kulttuuritalo Martinuksessa tiistaina 6. joulukuuta kello 14.

Mukana on esiintyjiä eri kulttuureista.

Ohjelman avaa Vaskivuoren lukion SATB-kvartettikuoro Finlandia-hymnillä. Kuoro esittää myös Suomen laulun. Lisäksi esiintyy vantaalaisten lasten ja nuorten Strings and Things -instrumentaaliyhtye.

Ukrainalais-suomalaiset muusikot Iryna Gorkun-Silén (huilu) ja Kirill Kozlovski (piano) soittavat Zhanna Kolodubin Nocturnen huilulle ja pianolle sekä Myroslav Skorykin Melodyn, joka on sävelletty ukrainalaiseen elokuvaan The High Pass.

Gorkun-Silén opettaa huilunsoittoa Suomen lisäksi Sveitsissä ja Ukrainassa, josta hän lähti vuonna 2006 jatkaakseen opintojaan Sveitsissä. Hän muutti myöhemmin Suomeen tekemään tohtorin väitöstään Sibelius Akatemiaan.

Valko-Venäjällä syntyneellä Kozlovskilla on suomalaiset isovanhemmat, ja hän on myös itse Suomen kansalainen ja asuu täällä pysyvästi.

Juhlassa kuullaan myös kimara juutalaista, arabialaista ja suomalaista kansanmusiikkia.

Kimarasta vastaavat Middle East Music Co. -ryhmän jäsenet Jenny Liebkind, Burhan Hamdon, Mouafak Barafi ja Matti Turunen.

Ryhmän missiona on osoittaa, kuinka ihmiset erilaisista taustoista huolimatta voivat käydä sopuisaa dialogia musiikin keinoin samalla kunnioittaen jokaisen yksilöllistä erilaisuutta.

Katso myös: Hakunilan kansainvälinen yhdistys rakentaa siltoja kulttuurien välille – "Emme halua sellaista kuin Ruotsissa ja Ranskassa"

Laura Zaray Dancers esittää itämaista tanssia, johon sisältyy Zarayn sooloesitys, ryhmän tanssi tamburiinien kanssa ja klassinen Muwassahat-tulkinta elävään musiikkiin.

Jasmiina Ghariebin juontamassa juhlassa selviää myös, kuka saa Vantaan tämän vuoden Kulttuuriseppä-palkinnon.

Ohjelman jälkeen Martinuksen lämpiössä nautitaan kaikille juhlijoille tarjolla olevat kakkukahvit.

Viime vuonna Kulttuuriseppä-tunnustuksen sai luokanopettaja Salla Kurjen vetämä Länsimäen koulun kieli- ja kulttuuritietoinen tiimi.

Lue myös:

Monikulttuurisuuden hyväksi tehty työ palkittiin – Vantaan Kulttuuriseppä-tunnustukset muita nuoria kannustavalle opiskelijalle ja pidetylle opettajalle