Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan ratikka: Video näyttää reitin Jumbon ja Flamingon kulmilla, jonne suunnitellaan liukuportaita pysäkiltä yhdyskäytävään

Myös Vaaralan ja Länsimäen suunnitelmia voi tutkailla verkossa.

Jos Vantaalle rakennetaan raitiotie, sen reitti kulkee Pakkalassa kauppakeskus Jumbo-Flamingon kautta Länsimäestä lentoasemalle. Hiljattain julkaistujen katusuunnittelmaluonnosten mukaan Rälssitiellä sijaitsevalta pysäkiltä rakennetaan liukuportaat Jumbon ja Flamingon yhdistävälle käytävälle.

Havainnollistava video lentoaseman suunnalta Väinö Tannerin tielle, Tasetielle ja edelleen Rälssitielle on nähtävissä tästä:

Raitiotien lisäksi kaduille suunnitellaan autoliikenteen järjestelyjä ja kehitetään pyöräilyn sekä jalankulun yhteyksiä.

Pakkalan, Vaaralan ja Länsimäen katusuunnitelmakyselyihin voi jättää verkossa (www.vantaa.fi/ratikka) mielipiteensä 13. joulukuuta mennessä. Myös sähköpostitse (ratikka@vantaa.fi) voi kommentoida.

Vantaan ratikasta suunnitellaan lähes 20 kilometrin raitiotietä, jolla on 27 pysäkkiä. Toteutuessaan se siirtää Vantaan käytetyimmän bussilinjan 570 historiaan ja raiteille.

Lue myös: Vantaalaiset jättivät ratikan kaavarunkoluonnoksesta yli 100 mielipidettä – Päätöksenteko lähenee

Vantaan ratikan suunnittelussa tuli eteen yllättävä haaste – Neuvoa kysytään Saksasta saakka