Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tässä joulukonsertissa Vantaalla on poikkeuksellinen vastaanotto – Pyhän Laurin kirkon edessä yleisöä ovat tervehtimässä poliisiratsukot

Tänä vuonna Helsingin poliisisoittokunnan perinteisestä joulukonsertista päästään nauttimaan myös Vantaalla. Poliisin edustusorkesterin suosittu vuosittainen konsertti järjestetään Itä-Uudellamaalla jo kahdeksatta kertaa ja se kuullaan Pyhän Laurin kirkossa tiistaina 13. joulukuuta kello 19.

Konserttiin saapuvia odottaa poikkeuksellinen näky, sillä poliisien lisäksi kirkon edessä ovat tulijoita vastassa myös poliisihevoset. Konsertti on ollut erittäin suosittu ja siihen on vapaa pääsy, joten paikalle kannattaa lähteä ajoissa. Kirkon ovet aukeavat kello 18 ja sisään mahtuu viitisensataa kuulijaa.

Konsertin johtaa ylikapellimestari Sami Ruusuvuori. Solistina laulaa Suomen lisäksi Keski-Euroopan lavoilla uraa tekevä oopperalaulaja, basso Timo Riihonen.

Konsertissa kuullaan perinteisiä joululauluja ja suursuosikkeja, kuten Oi jouluyö ja Sydämeeni joulun teen. Uutuutena ohjelmistossa on soittokunnan apulaiskapellimestarin Heikki Elon uusi sävellys The Dance of the Northern Lights, joka nimensä mukaisesti kuvaa revontulten tanssia.

Helsingin poliisisoittokunta on ammattimainen puhallinorkesteri, joka on toiminut jo yli 70 vuotta.