Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelainen: Taksinkuljettajien tappelu yltyi viikonloppuiltana niin rajuksi, että suosittu taksitolppa suljettiin loppuyöksi

Taksinkuljettajille syntynyt kiistatilanne jonotuskäytännöistä kärjistyi viikonloppuna sellaiseksi tappeluksi, että suosittu taksitolppa päätettiin sulkea kokonaan loppuyöksi. Välikohtaus sattui lauantai-iltana Tampereen rautatieasemalla, ja poliisi sai tapahtumiin liittyen useita yhteydenottoja. Rautatieaseman edustalla sijaitsee erittäin suosittu taksitolppa.

Asiasta kertoo Tamperelainen verkkosivuillaan.

Tilanne oli viranomaisten näkökulmasta hankala, sillä epäillyn pahoinpitelyn jälkeen rautatieaseman edustalla oli edelleen kuljettajien välisiä järjestyshäiriöitä ja liikennehaittaa, kun paikalle kerääntyneet ajoneuvot muun muassa tukkivat pelastustiet.

Poliisi antoi ohjeita ja käskyjä tilanteen rauhoittamiseksi ja liikennetilanteen normalisoimiseksi. Koska järjestyshäiriöt ja liikennehaitta eivät kuitenkaan poistuneet lievemmillä keinoilla, poliisi teki lauantai-iltana kello 21.30 jälkeen päätöksen, että rautatieaseman taksitolppa tyhjennettiin takseista ja suljettiin väliaikaisesti.

Taksiliikenne tolpalla palautui normaaliksi sunnuntaiaamuun mennessä.

Taksien turvallisuus on herättänyt kuluvana vuonna paljon keskustelua. Helsingin Uutiset uutisoi elokuussa, että asiakkaat kokevat olonsa taksin kanssa entistä turvattomammaksi.

64 prosenttia Lähitaksin teettämään kyselyyn vastanneista koki, että Uudellamaalla taksin käyttäminen on aiempaa turvattomampaa. Vastanneista 30 prosenttia naisista oli kokenut turvattomuuden tunnetta matkatessaan taksilla viimeisen vuoden aikana. Miesten keskuudessa vastaava luku oli 26 prosenttia.

Uutista päivitetty kello 12.29: Lisätty lue lisää -linkkejä.