Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tamperelainen: Taksinkuljettajien tappelu yltyi viikonloppuiltana niin rajuksi, että suosittu taksitolppa suljettiin loppuyöksi

Taksinkuljettajille syntynyt kiistatilanne jonotuskäytännöistä kärjistyi viikonloppuna sellaiseksi tappeluksi, että suosittu taksitolppa päätettiin sulkea kokonaan loppuyöksi. Välikohtaus sattui lauantai-iltana Tampereen rautatieasemalla, ja poliisi sai tapahtumiin liittyen useita yhteydenottoja. Rautatieaseman edustalla sijaitsee erittäin suosittu taksitolppa.

Suukopua ja käsikähmää: Asema-aukion taksitolpasta tuli asiakaspalvelun irvikuva, jota moni karttaa – "Siellä vallitsevat viidakon lait"

Taksiliitto: Kuljettajat edelleen käsirysyssä Rautatieaseman taksitolpalla – "Mitäpä jos poliisi nousisi autostaan katsomaan"

Pyörätuolia käyttävä Sari, 46, ei suostu enää Kela-taksin eikä Helsingin matkapalvelun kyytiin – "Lopetin kuntoutuksen kokonaan ja sanoin että kiitti nyt riitti"

”Taksibasaari” siirtyi suositun yökerhon eteen Helsingissä – Kuski-Tapsa, 65, kuvailee kaaosta: ”Ennen ei yritetty blokata ajamista”

Asiasta kertoo Tamperelainen verkkosivuillaan.

Tilanne oli viranomaisten näkökulmasta hankala, sillä epäillyn pahoinpitelyn jälkeen rautatieaseman edustalla oli edelleen kuljettajien välisiä järjestyshäiriöitä ja liikennehaittaa, kun paikalle kerääntyneet ajoneuvot muun muassa tukkivat pelastustiet.

Viro ottamassa tiukan linjan – taustalla taksikuskien ja ruokalähettien heikko kielitaito

Pimeä työ rehottaa Suomessa – Näin monta upouutta Bemaria sillä rahalla saisi

Asukas liukastui Jätkäsaaressa, teki valituksen ja vaati korvauksia vuoden taksimatkoista – kaupunki antoi erikoisen vastauksen

Poliisi antoi ohjeita ja käskyjä tilanteen rauhoittamiseksi ja liikennetilanteen normalisoimiseksi. Koska järjestyshäiriöt ja liikennehaitta eivät kuitenkaan poistuneet lievemmillä keinoilla, poliisi teki lauantai-iltana kello 21.30 jälkeen päätöksen, että rautatieaseman taksitolppa tyhjennettiin takseista ja suljettiin väliaikaisesti.

Taksiliikenne tolpalla palautui normaaliksi sunnuntaiaamuun mennessä.

Taksien turvallisuus on herättänyt kuluvana vuonna paljon keskustelua. Helsingin Uutiset uutisoi elokuussa, että asiakkaat kokevat olonsa taksin kanssa entistä turvattomammaksi.

64 prosenttia Lähitaksin teettämään kyselyyn vastanneista koki, että Uudellamaalla taksin käyttäminen on aiempaa turvattomampaa. Vastanneista 30 prosenttia naisista oli kokenut turvattomuuden tunnetta matkatessaan taksilla viimeisen vuoden aikana. Miesten keskuudessa vastaava luku oli 26 prosenttia.

Uutista päivitetty kello 12.29: Lisätty lue lisää -linkkejä.