Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tässä ovat Vantaan suosituimmat pulkkamäet! Kuusijärven valaistu mäki voidaan jatkossa myös lumettaa

Möskäri pitää pintansa vuodesta toiseen, kun kyse on vantaalaisten pulkkamäki-suosikeista.

Vantaan Sanomat keräsi verkkosivuillaan lukijoiltaan vinkkejä kaupungin parhaista pulkkamäistä ja Simonkylässä sijaitseva Möskäri sai vastaajien keskuudessa suurimman suosion.

– Tarjoaa jokaiselle jotakin. Helppo tulla, upeat maisemat. Siellä voi viettää monta tuntia, eräs Vantaan Sanomien kyselyyn vastannut lukija kertoo.

– Pitkä ja leveä sekä valaistu. Bussilla pääsee perille asti, kehuu Möskärinmäkeä toinen lukija.

Möskärinmäki saa kiitosta siitä, että autolla pääsee viereen asti. Lisäksi plussaa on alueen hyvät lenkki- ja hiihtomaastot sekä riittävän hurja mäki.

Lue myös: Katso Vantaan pulkkamäet kartasta!

Lukijoilta satelee kiitosta myös Backaksen kartanon lähistöllä olevalle pulkkamäelle.

– Idänpuoleinen mäkirinne on supersuosittu perheen pienempien pulkkamäki. Hoidetulla viheriöllä voi lasketella pulkalla heti, kun on muutama sentti lunta. Pitkä liuku hienossa perinnemaisemassa.

Hakunilan urheilupuistossa käydään myös mielellään pulkkailemassa.

– Hakunilan urheilupuiston ympärillä olevat mäet ovat lapsiystävällisiä, ei turhia hyppyreitä, kalliota tai suuria kiviä lumen alla.

– Hakunilan urheilupuistossa on parikin hyvää pulkkamäkeä, eikä ole autotietä johon voisi vahingossa laskea. Parkkipaikka kuitenkin on suht lähellä, kehuu myös toinen.

Länsimäessä Juoksuhaudanpuistosta löytyy myös lukijan mukaan hyvä mäki pulkkailulle.

– Useampi mäki ja soveltuu erityisen hyvin lapsiperheille. Iltaisin siellä on paljon 6–10-vuotiaita laskemassa liukureilla ja pulkalla. Turvalliset ylöskävelyreitit, jolloin loukkaantumisriski pienenee.

Vantaan virallisia pulkkamäkiä ovat vain Kenraalinpuiston ja Kuusijärven pulkkamäet.

Kuusijärven luonto- ja virkistysalueella sijaitseva pulkkamäki on valaistu. Pulkkamäki on noin 70 metriä pitkä ja 35 metriä leveä. Kaupunki on rakentanut kuluneen vuoden aikana Kuusijärvelle sähkö- ja vesijärjestelmät, joiden ansiosta pulkkamäki voidaan tehdä laskukuntoon tykkilumella, jos nykyiset lumet jossain kohtaa talvea sulavat.

Kenraalinpuiston pulkkamäki (Kenraalintie 6) sijaitsee Kannistossa. Autoilijoille kaupunki suosittelee saapumista Kanniston päiväkodin tai koulun kautta, joissa sijaitsee lähimmät pysäköintialueet.

Lue myös: Vantaan pulkkamäet keräävät kehuja – "Paha mäki on hyvä mäki"