Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kalman haju piinaa senioritalon asukkaita Jokiniemessä – "Asunto kyllä siivottiin, jotta saatiin nopeasti uusi vuokranmaksaja"

Vantaan Jokiniemessä sijaitsevaan Lumon senioritaloon on jäänyt leijumaan kuolleen vuokralaisen jäljiltä voimakasta hajua, joka kiusaa asukkaita ja vierailijoita.

Tikkurilantie 41:ssä asuvat Ruth ja Matti Renfors kertovat hajun leijailleen talossa kaksi viikkoa.

– Kuvailisin hajua kaaottiseksi, se on ihan karmea, Ruth Renfors sanoo.

Taksia odottavan Renforsin pariskunnan ohi senioritaloon kiiruhtaa hoitaja.

– Hyvä, kun teet juttua. Talossa oli kauhea haju tosi pitkään, hän huikkaa.

Porraskäytävässä ja talon keskellä olevassa oleskelutilassa on edelleen aistittavissa pistävä, etova haju.

– Tämä ei ole mitään verrattuna siihen, mitä haju oli pahimmillaan, sanoo äitinsä ja siskonsa luona talossa vieraileva mies.

Ruth Renfors täsmentää hajun olleen pahin ylemmissä kerroksissa.

Mies kummeksuu, miksi Lumo ei ole järjestänyt taloon asianmukaista siivousta, joka poistaisi hajun.

– Isännöitsijä sanoi, että haju poistetaan talosta 2–3 päivässä, mutta näin ei ole käynyt. Siellä pitäisi tehdä otsonointi. Asiasta on soitettu isännöitsijälle useita kertoja, mies sanoo.

Hänen mielestään seniorien kohtelu on törkeää.

– Kuolleen ihmisen asunto kyllä siivottiin, jotta sinne saatiin nopeasti uusi asukas vuokraa maksamaan. Muiden asukkaiden hyvinvoinnista ei välitetä, hän moittii.

Miehen mukaan talossa asuu liikuntarajoitteisia, hajuyliherkkiä senioreita, jotka eivät pysty lähtemään mihinkään hajun takia.

– Kaksion vuokra on Tikkurilantie 41:ssä yli 1 000 euroa kuussa. Kyllä asioiden pitäisi toimia, mies jyrähtää.

Lumo-kotikeskuksen pääkaupunkiseudun aluejohtaja Ville Kilpi sanoo, ettei yhtiö voi kommentoida yksittäisen asunnon tai talon asioita.

– Tavanomainen käytäntö on jonkun asukkaan menehtyessä, että huolehdimme asunnon siivouksesta yhteistyössä omaisten tai esimerkiksi kunnan kanssa. Teemme asunnossa tarvittaessa myös remontointia, Kilpi kertoo.