Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa saa kolme isoa terassia – Näin etenee paljon närää aiheuttanut terassien kilpailuttaminen tällä kertaa

Vantaalle tulee ensi kesänä isot terassit Tikkurilaan, Kivistöön ja Myyrmäkeen.

Tikkurilassa Kielotie 13 tontin aiemmilta vuosilta tuttu terassialue on käytettävissä ainakin vielä kesän 2023 ajan. Kivistöön avataan terassialue Topaasiaukiolle aseman sisäänkäyntien väliselle alueelle.

Tikkurilan terassin yrittäjän valinnasta on tullut aiempina vuosina kiistaa. Hakumenettelyä on moitittu muun muassa siitä, että terassialueen paikka ja koko vaihtui kesken hakumenettelyn.

Lue myös: Yrittäjä vaatii, että Tikkurilan suurterassi kilpailutetaan uudelleen – "Tuli sellainen fiilis, että kyse on isommasta ilmiöstä"

Kaupunki tiedottaa nyt, miten kilpailuttaminen tällä kerralla etenee. Kivistön ja Tikkurilan terasseille etsitään yrittäjiä 10. tammikuuta käynnistyvässä haussa. Tarjouskilpailut koskevat vuoden 2023 kesäkautta ja mahdollisesti myös jatkovuosia.

Tavoitteena on löytää yritys tai yrityksiä pyörittämään sekä Tikkurilassa kooltaan noin 2 000 neliön että Kivistössä noin 1 200 neliön kesäterassia joko yksin tai kumppanin kanssa.

– Etsimme toimijaa tulevalle kesäkaudelle, mutta tavoitteenamme on kehittää myös pitempiaikainen, esimerkiksi viiden vuoden sopimusjärjestely, jotta terassialueisiin tehtävät investoinnit olisivat pitempiaikaisina kannattavampia sekä yrittäjille että kaupungille, toteaa kaupungininsinööri Henry Westlin tiedotteessa.

Westlin lisää, että ruokahuollon toimenpiteistä ja kalusteista vastaa yrittäjä. Kaupunki järjestää alueelle vesihuollon, sähkön, jätehuollon ja wc-tilat sekä vastaa melulupien hakemisesta.

Valittavalta terassitoimijalta edellytetään kokemusta vastaavasta toiminnasta. Myös ympäristöystävällisyys ja kestävän kehityksen teema ovat tärkeitä arvoja terassin toteuttamisessa.

Terasseilta edellytetään säännöllistä aukioloaikaa, joka sopii alueen muuhun vapaa-ajanvietto- ja tapahtumatarjontaan. Terassin ruoka- ja juomatarjonnan tulee olla sopivan monipuolista ja laadukasta.

Terassi ei saa aiheuttaa tavanomaista suurempia meluhaittoja lähialueen asukkaille, mikä tarkoittaa sitä, ettei esimerkiksi sähköistä äänenvahvistusta edellyttävää konserttitoimintaa tulla sallimaan Kivistön ja Tikkurilan suurterasseilla.

Kaupunki kertoo tiedotteessa tulevansa vastaan myös paikallisia yrittäjiä. Paikallisten ravintoloiden yhteydessä sijaitsevat terassialueet saavat jatkossakin laajentua katualueen puolelle. Näitä koskevat linjaukset päivitetään kevään 2023 aikana.

Myyrmäen keskustassa Liesikujan pysäköintialueella on tarkoitus jatkaa viimekesäistä urbaanin puiston konseptia, jota operoi Osuuskunta Myyrmäen Kulttuuritalo (Myyräncolo). Sopimus kattaa kesän 2023. Osuuskunta kilpailuttaa muun muassa terassialueen ravintolatoimijat.

Kaupunki järjestää kaupungintalolla avoimen vuoropuhelutilaisuuden kesäterassitoiminnasta kiinnostuneille yrittäjille tiistaina 10. tammikuuta kello 9 alkaen.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen johdon assistentti Mira Kajanderille puhelimitse 040 198 3869 tai mira.kajander@vantaa.fi. Terassitoimijahakuun liittyvät materiaalit ja osallistumisohjeet julkaistaan kaupungin verkkosivuilla niin ikään 10.1.2023.