Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nättinassut-yhtyeen tahti ei sakkaa edes luun murtuessa – "Treeneissä pidin kättä jäissä ja keikoilla mentiin sitten särkylääkkeillä"

Nättinassut nakkaavat sinkkua toisen perään. Tekemisen palo on kova.

Kahden naisen luomisvoimasta muutama vuosi sitten alkunsa saanut Nättinassut-yhtye julkaisee perjantaina 16. joulukuuta uusimman sinkkunsa Neitsyt Maria. Ja ei, kyseessä ei ole hempeänherkkä joululaulu, vaan yhtyeelle ja sen keulahahmoina laulaville Noora Nyyssöselle ja Kaisla Floodille ominainen vahvalla naisenergialla toteutettu kappale.

– Jorausbiisi, jossa on monia sävyjä, Nyyssönen kiteyttää.

Katso täältä kuinka yhtye sai alkunsa: Nättinassut ei himmaile sanottavaansa – Mauttomuudesta ja hajuttomuudesta kieltäytyvä bändi syntyi turhautumista purkaneella mökkikeikalla ja nappasi nimensä deittipalvelusta

Poppia, rokkia, diskoa ja vähän elektroakin pataan heittäen Nättinassut muhittelevat tasaiseen tahtiin niin menobiisejä kuin herkempääkin osastoa. Nyt syksyllä ei ole ohjaksia liiemmin kiristelty. Lokakuussa ilmestyneellä Tänään-kappaleella nakataan entinen elämä ja siihen liittynyt painolasti, oletettavasti mies, vauhdilla nurkkaan ja nainen nousee siivilleen. Uutuussinglellä nainen on monien ominaisuuksien ennalta arvaamaton paketti, Neitsyt Maria piikkikoroissaan.

– Päätettiin, että tämä vuodenaika vaatii täyttä menoa ja piristystä. Ensi vuoden puolella on tarkoitus sitten julkaista herkempää slovarimatskua. Niitähän on meillä aina keikkasetissäkin, Nyyssönen kertoo.

Viisijäseninen yhtye on pudotellut singlejä viime vuodesta alkaen parin kuukauden välein, joulukuussa julkaistava on järjestyksessä yhdeksäs. Materiaalia löytyy kuitenkin jo huomattavasti enemmän. – Levyäkin on mietitty. Alkuvuodesta lähtee levy-yhtiöihin paketti, josko siltä suunnalta kuuluisi jotain. Jos ei, saatetaan jossain vaiheessa ehkä omakustanteisestikin tehdä, Nyyssönen arvioi.

Nättinassujen luomistyö tapahtuu biisileireillä.

– Pari kertaa vuodessa vuokraamme mökin jostain päin Suomea 5–6 vuorokaudeksi. Meillä on leireillä aika kova tahti, tarkoituksena on tehdä kaksi biisiä päivässä niin, että ainakin rakenne ja sävellys olisivat kokolailla kasassa.

Jo viisi kertaa toteutettujen biisileirien aloittamisessa auttoi yhtyeen kosketinsoittaja ja tuottaja Vesa Lappalaisen vankka kokemus tekotavasta.

– Hän laati meille alkuun aikataulut, joita ilman ei varmaan mitään olisi syntynytkään, Nyyssönen kiittää.

Tekemisen palokin on yhtyeessä kova. Sitä ei sammuttanut edes Nyyssösen viimetalvinen liukastuminen, joka johti pahaan rannemurtumaan. Leikkauksessa virheellisesti täysi vinoon asetetun luun vuoksi tarvittiin uusintaleikkaus ja sitten vielä kolmas, koska raudat ja ruuvit aiheuttivat hylkimisreaktion.

Laulaja jatkoi kuitenkin sinnikkäästi mukana.

– Ekoissa treeneissä pidin kättä jäissä ja keikoilla mentiin sitten särkylääkkeillä, hän naurahtaa.

Kun kädessä alkuun oli iso kipsi, Nyyssönen koki, ettei moisen kanssa voinut yleisön eteen mennä.

– Panin vanhan paljettihameeni palasiksi ja vein äidilleni, joka osaa hyvin ommella. Hän teki kipsin päälle kultapaljettisen hanskan. Yleisöstä yksi henkilö tulikin keikan jälkeen kehumaan, että onpa sinulla makea tuo massiivinen käsikoru.

Nättinassut keikalla Skenesalissa Myyrmäessä (Jönsaksentie 6) perjantaina 16.12. kello 19. Liput ennakkoon (Liveto) 15 e, ovelta 18 e.