Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumivalli estää suoran siirtymisen viereiselle laiturille Hiekkaharjun asemalla – "Muualle ei ole mahtunut"

Iso määrä ihmisiä vaihtaa I-, P- tai K-junasta toiseen Hiekkaharjun asemalla. Lyhyttä katoskohtaa lukuun ottamatta, lunta on nyt kasattu laiturin keskelle, joka estää pidemmistä junista suoran siirtymisen viereiselle laiturille. Vaihtoehtona on rämpiä lumivallin yli tai kiertää auratun katoksen kautta.

Miksi lumi on aurattu esteeksi laitureiden väliin, toimitusjohtaja Markus Lahti Infraroad Oy:stä?

– Laitureiden reunoilla on oltava vapaata tilaa 1,6 metriä ja lumi on kasattu keskelle, koska muualle ei ole mahtunut. Turvallisuus jyrää mukavuuden ja ihmiset joutuvat kiertämään vähän.

Lahti kertoo, että laitureiden lumet niin Hiekkaharjusta kuin muiltakin pääradan Vantaan asemilta saadaan poistettua viimeistään sunnuntaina. Runsas lumentulo on viivyttänyt lumikuormien poistoa.

– Itsenäisyyspäivästä lähtien olemme joka yö auranneet. Viime yönä päästiin ensimmäistä kertaa kantamaan lunta pois laitureilta.

Tavallisesti käsilumipartio tekee laitureille noin 50 metrin välein aukkoja, joista pääsee viereiselle laiturille, mutta sitä ei ole ehditty tekemään ainakaan Hiekkaharjun asemalla.

– Aukot ovat yleensä valotolppien kohdalla, joissa on myös roskikset.

Lahti huomauttaa, että laitureilla ei voida työskennellä kuin yöllä kello 00.30 ja 4.30 välisenä aikana. Silloinkin siihen tarvitaan lupa Väyläviraston liikenteenohjaukselta.

Kun lupa saadaan, töitä voidaan tehdä lyhyimmillään vain kahdeksan minuuttia kerrallaan. Siitä jo pari minuuttia menee, kun työkone ajaa odottelupaikalta laiturille.

Infraroad on syyskuusta lähtien vastannut pääradan asemien laitureiden kunnossapidosta muun muassa Vantaalla. Se myös siivoaa lentoaseman maanalaisen juna-aseman laiturialueen.

Lue vielä: Poliisi ja pelastuslaitos varautuvat illan lumimyrskyyn – Näin toimit, jos joudut lumen keskellä onnettomuuteen

Raskas lumimyräkkä sotkee pääkaupunkiseudun lähiliikennettä: Junaliikennettä supistetaan koko tiistain ajan