Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitetty vertailu: Vantaan ratikan maankäyttötulot kasvoivat lähes 30 miljoonaa euroa ja bussivaihtoehdon laskivat noin 3 miljoonaa

Tuoreimmassa arviossa Vantaan ratikasta kertyisi Vantaan kaupungille maankäyttötuloja yhteensä 592,4 miljoonaa euroa 40 vuoden aikana. Jos ratikan sijaan Mellunmäestä Helsinki-Vantaan lentoasemalle kulkisi bussi, vastaavia tuloja arvioidaan saatavan 272,8 miljoonaa euroa. Siten ratikasta kertyisi 319,6 miljoonaa euroa enemmän kuin bussista.

Ratikan ja bussivaihtoehdon ero maankäyttötuloissa on kasvanut toukokuusta, jolloin Newsec Oy teki edellisen analyysin. Ratikan tulot ovat kasvaneet 29,1 miljoonaa euroa ja bussivaihtoehdon pudonneet lähes kolme miljoonaa euroa.

Lue myös: Tuoreet luvut julki: Vantaan ratikan rakentaminen toisi enemmän tuloja kuin bussivaihtoehto

Tulokset perustuvat tutkimukseen, joissa on analysoitu eri kaupunkien raidehankkeiden vaikutusta kaupunkikehitykseen ja siitä saataviin tuloihin. Niihin vaikuttavat muun muassa kaupungin maanomistus ja maan sekä kiinteistöjen hintojen ajallinen kehitys.

Vantaan ratikan hankejohtaja Tiina Hulkko sanoo, että ratikan maankäyttötuloihin lisättiin nyt kasvua muun muassa Muuran alueesta, jota suunnitellaan Aviapoliksen aseman eteläpuolelle.

– On todettu, että Muura ei ehkä lähde kehittymään ilman ratikkaa.

Myös Länsimäessä ratikan vaikutusta maankäyttötuloihin oli aikaisemmin arvioitu pienemmäksi, kun taas Tikkurilan pohjoispuolella ratikan vaikutusta vähennettiin.

– Sekä ratikan että bussivaihtoehdon maankäytön toteutumisen ajoitusta on tarkistettu. Mitä aiemmin maankäyttö toteutuu, sitä suuremmat tulot siitä kertyvät. Nyt ajoitus on realistisempi, Hulkko sanoo.

Lue myös: Vantaan ratikan kuluja ja tuloja voi nyt seurata uudella tavalla – tässä ensimmäisten ratikkaosuuksien arvioidut kustannukset

Vuoden 2019 arvion mukaan ratikan rakentamiskustannuksista Vantaan kaupungin osuus olisi 267 miljoonaa euroa ja valtiolta tulisi 114 miljoonaan euron osuus. Helsingin kaupunki maksaa oman osuutensa Mellunmäestä Länsimäkeen eli arviolta 12 miljoonaa euroa. Näistä saadaan koko hankkeen rakennuskustannuksiksi 393 miljoonaa euroa.

Hulkko kertoo, että tietoa rakennuskustannuksia päivitetään helmi-maaliskuussa. Myös muun muassa Vantaan kuntaosuus Helsingin seudun liikenteelle (HSL) ja infrakorvaukset sekä verotulot päivitetään.

Päätös Vantaan ratikan rakentamisesta tehdään kaupunginvaltuustossa näillä näkymin kevätkesällä.

Lue myös: Kaupunkipomo: Arvonnousua etenkin 800 metrin säteellä Vantaan ratikkapysäkeistä – Reitille tulisi 26 pysäkkiä