Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Vandaalilauma” liikkuu hautausmaalla Vantaalla – ”Kauniisiin eläimiin on ilahduttava törmätä, vaikka kukille luonnoneläimet aiheuttavatkin harmia”

Jos Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalle tuodut kukat on revitty, kyse ei välttämättä ole ilkivallasta. Alueella liikkuu nimittäin edelleen viiden nälkäisen metsäkauriin ryhmä, joka on siellä nähty ajoittain jo viime keväästä lähtien.

Vantaan Sanomat kertoi Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalla havaituista ”vandaaleista” huhtikuussa 2022.

Lue lisää: "Siellä ne saivat vapaasti touhuta" – Ohikulkija yllätti vandaalit itse teossa Helsingin pitäjän hautausmaalla

Vantaan seurakuntayhtymän hautaustoimen päällikkö Minna Aho kertoo tiedotteessa, että varsinkin talvella eläimet hakeutuvat ruoan perässä hautausmaalle. 

– Kauriit syövät leikkokukkia sekä istutuksia ja ruokaa etsiessään sotkevat myös hauta-alueita. Ne kaivavat lumen alta syötävää, mutta usein myös hautajaisten jälkeen haudalle lasketut kukat maistuvat niille, Aho selvittää.

– Kauniisiin eläimiin on ilahduttava törmätä hautausmaalla, vaikka omaisten tuomille kukille luonnoneläimet aiheuttavatkin harmia, Aho toteaa.

Vantaan hautausmaille odotetaan paljon kävijöitä joulun aikaan, etenkin joulukirkon ja -hartauksien aikana. Vantaan seurakuntayhtymän hautausmaat Helsingin pitäjän kirkolla, Ruskeasannalla ja Hämeenkylän kirkolla ovat auki ympärivuorokautisesti. Korson kirkon hautausmaa on avoinna kello 9–21.

Jos läheisen haudan sijainti on hakusessa, paikan voi etsiä verkossa osoitteessa www.vantaanseurakunnat.fi/hautahaku.

Vantaan seurakuntien hautaustoimi suosittelee lyhtyjä, joihin voi laittaa pöytä- tai lyhtykynttilän. Talvisin valtaosa hautausmailla muodostuvasta jätteestä tulee hautakynttilöistä.