Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorisoporukka pieksi 14-vuotiasta ja pakotti hänet riisuutumaan teräaseella uhaten Hakunilassa – alaston uhri pakeni metsään, sivulliset soittivat apua

Poliisin tietojen mukaan yksi epäilty kuvasi uhrin riisuttamisen ja hänen nöyryyttämisensä.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tutkivansa tapausta, jossa nuorisojoukko pieksi 14-vuotiaan ja pakotti tämän riisuutumaan alasti teräaseella uhaten Hakunilassa.

Poliisin tietojen mukaan yksi epäillyistä tekijöistä kuvasi uhrin riisuttamisen ja hänen nöyryyttämisensä.

Tapahtumat sijoittuvat perjantai-illalle 25. marraskuuta Hakunilan urheilupuiston läheisyyteen.

14-vuotias uhri oli houkuteltu sinne tapaamaan ystäviään.

Nuorten tutkintaryhmän rikosylikonstaapeli Pia Katajala kertoo tiedotteessa, että paikan päällä uhrilta yritettiin ryöstää omaisuutta ja hänet oli pahoinpidelty hakkaamalla ja päähän potkimalla.

Lopulta uhri oli teräaseella uhkaamalla riisutettu alasti.

– Uhri oli päässyt pakenemaan tilanteesta hyppäämällä muutaman metrin korkeudesta jyrkänteeltä alas. Uhri on harhaillut metsässä alastomana ja päätynyt noin kilometrin päähän, josta sivulliset olivat soittaneet paikalle apua ja auttaneet hänet turvaan, Katajala kuvailee.

Poliisin mukaan väkivallanteko olisi voinut äityä vielä pahemmaksi.

– Ellei uhri olisi päässyt pakenemaan, teko olisi voinut päättyä huomattavasti traagisemmin, Katajala huomauttaa.

Poliisi epäilee vakavasta väkivallanteosta yhteensä kuutta henkilöä. Heistä kaksi on alle 15-vuotiaita ja muut neljä 15–17-vuotiaita.

Tapahtumat kuvanneen nuoren poliisi otti kiinni jo tapahtumailtana, muut myöhemmin.

Poliisi on käyttänyt tapauksen tutkinnassa epäiltyihin kovia pakkokeinoja. Yksi epäillyistä on ollut vangittuna, kaksi määrättynä tehostettuun matkustuskieltoon ja yksi perusmuotoiseen matkustuskieltoon.

Lisäksi lastensuojelu on kiireellisesti sijoittanut kaikki epäillyt.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta törkeänä pahoinpitelynä, törkeänä ryöstön yrityksenä, vapaudenriistona ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapiton ja levittämisenä.