Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan kaupunki järjesti ilotulituksen viimeksi yli 10 vuotta sitten

Vantaan kaupungin järjestämä ilotulitus tiedekeskus Heurekan piha-alueella on viimeisen kerran järjestetty vuonna 2008. Silloin oli erityistä aihetta juhlaan, sillä 2009 Heureka vietti 20-vuotisjuhlavuottaan, kertoo Heurekan viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa.

Vaikka kaupunki ei enää järjestä ilotulitusta, monet ihmiset kerääntyvät edelleen Heurekan ympäristöön aattoiltana ja yönä ampumaan omia ilotulitteita. On huomattava, että Heurekan vieressä Kuninkaalassa, Tikkurilan väritehtaiden läheisyydessä, ilotulitteita ei saa ampua lainkaan. Sen on kieltänyt Keski-Uudenmaan pelastuslaitos.

Koko maassa ilotulitteita saa ampua vain 31. joulukuuta kello 18 ja 1. tammikuuta kello 02 välisenä aikana. Pelastuslaitos muistuttaa suojalaseista myös katsojilla ja omien roskien korjaamisesta.

Lue myös: Ilotulitteet ovat kiellettyjä alaikäisiltä, muistuttaa Tukes

Jo välipäivinä alkava rakettien paukuttelu on koirille ja omistajille monen päivän piina – Joukko valtuutettuja ehdottaa, ettei ilotulituksia ammuttaisi Vantaalla lainkaan