Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taloussanomat: Askon ja Sotkan työntekijät jäävät tammikuussa ilman palkkaa – henkilökunta kuuli asiasta joulunpyhien jälkeen

Huonekaluketjujen Askon ja Sotkan työntekijät ovat näillä näkymin jäämässä ilman ensi kuun varsinaista palkkaansa. Asiasta kertoo Taloussanomat verkkosivuillaan.

Pääluottamusmies Ritva Loikkasen mukaan palkanmaksuongelmat koskevat myymälähenkilökuntaa, myös osa-aikaisia. Loikkasen mukaan johto kertoi asiasta henkilökunnalle 27. joulukuuta eli tapaninpäivän jälkeen.

Taustalla on talousvaikeuksia. Asko ja Sotka kuuluvat Indoor Groupiin, joka kävi loppuvuonna muutosneuvottelut.

– Nyt tammikuun palkka maksettaisiin helmikuussa, ja sen jälkeen kuukauden palkka aina takautuvasti, eikä sinä kuukautena kuin työ tehdään, Loikkanen sanoo Taloussanomille.

Yrityksen talousjohtaja Jussi Tallgren kommentoi Taloussanomille, ettei väite pidä sellaisenaan paikkaansa. Palkanmaksun rytmi kuitenkin muuttuu.

– Muutamme tammikuussa 2023 palkanmaksun maksurytmiä. Tämä tarkoittaa, että provisiot ja työaikalisät sekä muut jo nyt taannehtivasti maksettavat erät kohdistuvat jatkossa muiden palkkaerien kanssa samalla kaudelle. Taannehtiva palkanmaksurytmi on kaupan alalla tavanomainen.

Tallgrenin mukaan myös tammikuussa on tulossa ansiotuloja.

– Palkanmaksupäivänä myymälöiden työntekijöille maksetaan lisät ja provisiot. Emme luonnollisestikaan jätä henkilöstöämme tässä tilanteessa yksin. Maksurytmin muutoksen vuoksi Indoor Group on tarjonnut työntekijöille vaihtoehtoja, joilla voidaan helpottaa siirtymäaikaa uuteen palkanmaksurytmiin, Tallgren kommentoi Taloussanomille.