Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalaisella Sortti-asemalla voi pian asioida myös viikonloppuisin – HSY: Tarkoituksena nopeuttaa palvelua

Ruskeasannan Sortti-asema Vantaalla palvelee myös viikonloppuisin 7. tammikuuta lähtien, kertoo Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY tiedotteessaan.

Ensi viikosta alkaen pääkaupunkiseudulla voi hoitaa kierrätysasioita myös lauantaisin ja sunnuntaisin kolmella asemalla: Konalan ja Ruskeasannan Sortti-asemalla sekä Koivukylän Sortti-pienasemalla.

Lue lisää: Näkyy Tuusulanväylälle, mutta miten sinne ajetaan? – Ruskeasannan Sortti-asemalle on hankala löytää

Ruskeasannan Sortti-asema on auki jatkossa samoilla palveluajoilla kuin Konalan Sortti-asema Helsingissä: arkisin se palvelee kello 7–21 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10–18.

Koivukylän Sortti-pienasema puolestaan noudattaa samassa paikassa olevan kierrätyskeskuksen aukioloaikoja.

Lue lisää: Sortti-asemalle menevän jätekuorman voi nyt maksaa etukäteen

HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen arvioi tiedotteessa, että Ruskeasannan Sortti-aseman avaaminen viikonlopuiksi helpottaa ja nopeuttaa asiointia.

Viime vuonna HSY:n asemilla oli ajoittain ruuhkaista. Niillä kävi yhteensä yli 550 000 asiakasta.

Asiakasmäärät Sortti-asemilla ovat lähes tuplaantuneet kymmenen viime vuoden aikana. Tänä aikana pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella Sortti-asemien määrä on lisääntynyt neljästä viiteen ja on avattu yksi Sortti-pienasema.

Lue lisää: Suomen modernein kierrätysasema seisoo puolityhjänä – "Hiljaista on ollut"

HSY on pyrkinyt sujuvoittamaan asemillaan asiointia aukiolojen laajentamisen lisäksi eSortti-fi-verkkopalvelun avulla. Palvelussa asiakkaat voivat ilmoittaa ja tarvittaessa maksaa ennakkoon tuomansa materiaalit.