Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korson murhan yritys siirtyy syyttäjälle – poliisi epäilee: Mies ampui nukkuvaa uhria käteen ja vartaloon, yritti osua myös päähän

Itä-Uudenmaan poliisi on edistynyt Korsossa 12. lokakuuta tapahtuneen henkirikoksen yrityksen tutkinnassa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo, että rikosepäily siirtyy syyttäjälle viikon kuluessa nimikkeellä murhan yritys.

Poliisi kertoo nyt tarkemmin, mitä korsolaisessa kerrostaloasunnossa tapahtui 12. lokakuuta keskellä päivää.

Miehen epäillään ampuneen sohvalla nukkumassa ollutta uhriaan kaksi kertaa, kerran keskivartaloon ja kerran käteen.

Esitutkinnassa on selvinnyt lisäksi, että mies on epäillysti kohdistanut yhden laukauksen myös uhrin päähän. Patruuna jäi kuitenkin laukeamatta.

– Uhri on miehen jonkinasteinen tuttava, Tyynelä kertoo.

Rikoksesta epäilty mies oli kateissa monta päivää tapahtuneen jälkeen, kunnes poliisipartio otti hänet kiinni. Kiinniotto sujui rauhallisesti.

Epäilty on nyt yhä vangittuna. Poliisin mukaan kyseessä on vantaalainen mies, joka on asunut jo pitemmän aikaa Suomessa.

– Hän on myöntänyt teon, mutta ei ihan sellaisen kuin mistä häntä epäillään, Tyynelä sanoo.

Tutkinnanjohtajan mukaan miehellä on jotakin aiempaa rikostaustaa, mutta näin vakavasta rikoksesta häntä ei ole epäilty.

Tyynelän mukaan teon motiivista ei ole päästy selvyyteen. Tekohetkellä asunnossa oli paikalla useita henkilöitä. Epäillyn on kerrottu olleen kiihtyneessä tilassa.

– Motiivi on jäänyt vähän avoimeksi. Erilaisia kertomuksia löytyy, Tyynelä toteaa.