Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myyrmannin liikkeiden väheneminen harmittaa monia asiakkaita – ”Jatkossa täytyy varmaan käydä muualla”

Samaan aikaan Prisman ja Lidlin tulo Myyrmannin kauppakeskukseen kerää myös kiitosta.

Myyrmäessä sijaitsevan Myyrmannin liikemuutokset herättävät keskustelua puolesta ja vastaan.

Myyrmanniin ensi syksynä tulevat Prisma ja Lidl kasvattavat huomattavasti päivittäistavarakaupan tarjontaa kauppakeskuksessa.

Samalla moni erikoisliike on sulkenut siellä ovensa viime aikoina. Keskuksessa lopettivat viime vuonna muun muassa H&M, Vero Moda, UFF ja Suomalainen Kirjakauppa.

Osa asiakkaista toivottaa päivittäistavarakaupat tervetulleiksi. Osaa taas harmittaa erikoisliikkeiden määrän hupeneminen.

Keskustelua asiasta on käyty viime aikoina Facebookin Myyrmäki-ryhmässä. Yksi kirjoittaa, ettei asioi enää Myyrmannissa vaan suuntaa mieluummin Triplaan tai Jumboon, koska näissä on enemmän erikoisliikkeiden valikoimaa. Toinen taas toteaa, että Myyrmannin omistava kiinteistösijoitusyhtiö Citycon on karkottanut hyvät pikkuliikkeet korkeilla vuokrilla.

Kritiikkiä kuulee myös, kun vierailee Myyrmannissa arki-iltapäivänä. Pähkinärinteessä asuva Soile Sampo on käynyt optikolla.

– Yleensä menen Selloon, jos on tarvetta asioida erikoisliikkeissä. Siellä on enemmän valikoimaa, hän kertoo.

Sampo pitää Myyrmannin uudistamista kaksipiippuisena juttuna: toisaalta päivittäistavarakaupan laajeneminen on hyvä asia, mutta samalla se syö pienten liikkeiden mahdollisuuksia. Hän pitää myös keskuksen viimeaikaisia pysäköintiuudistuksia ”äärettömän huonoina”.

Täällä voisi olla enemmän vaateliikkeitä.

– Ennen sai kolme tuntia maksutonta pysäköintiä, nyt enää kaksi.

Martinlaaksolainen Peik Korhonen sanoo, että Prisman tulossa Myyrmanniin on se hyvä puoli, että Citymarket kohtaa kilpailua.

Nuori mies pitää Myyrmannin liikevalikoimaa kokonaisuutena ihan kelvollisena mutta kertoo shoppailevansa mieluummin Jumbossa tai Sellossa niiden monipuolisemman tarjonnan vuoksi. Hänestä vaatekauppa H&M:n lähtö Myyrmannista oli iso menetys.

– Täällä voisi olla enemmän vaateliikkeitä.

Oiva-vauvan kanssa kauppakeskukseen tullut Sofia Pulkka taas on pettynyt siihen, että UFF:n kierrätysmyymälä lopetti.

– En tiennyt siitä vasta kuin nyt. Olemme käyneet Oivan kanssa täällä kirppareiden takia. Jatkossa täytyy varmaan käydä muualla kirppiksillä, Helsingissä asuva Pulkka miettii.

Myyrmannin keskuspäällikkö Heidi Svartsjö sanoo, että kauppakeskuksen kehitys heijastaa kaupan alan yleisiä trendejä. Hänen mukaansa Myyrmanniin on muuttanut viime vuosina paljon tilaa vieviä myymälöitä, kuten Jysk ja Tokmanni, jotka ovat vähentäneet liikkeiden lukumäärää. Svartsjö kertoo, että liikemuutoksia on tehty asiakkaiden toiveesta.

– Erityisesti Prismaa on toivottu Myyrmäkeen vuosia.

Svartsjön mukaan Myyrmannissa on pystytty tarjoamaan vaihtoehtoista tilaa lähes kaikille vuokralaisille, joiden liiketilaan Prisman ja Lidlin tulo vaikuttaa.

– Pääosin kaikille niille vuokralaisille, jotka halusivat jatkaa, olemme löytäneet uuden tilan, hän kertoo.

Svartsjö huomauttaa, että erikoisliikkeitä on lähtenyt kauppakeskuksesta myös siksi, että monet ketjut ovat tehneet muutoksia myymäläverkostoihinsa.

Samaan aikaan suuntauksena on ollut, että kahviloiden ja ravintoloiden sekä terveyspalveluiden määrä on kasvanut keskuksessa.

– Tämä muutos ei koske vain Myyrmannia, Svartsjö toteaa.

Isomyyristä muuttava Lidl avaa myymälänsä ensi syksynä Red Onion -ravintolan viereen pankilta tyhjentyneeseen tilaan. Samalla ensimmäisen kerroksen S-Market laajennetaan Prismaksi. Lisätila otetaan pääosin toisesta kerroksesta, jonne avataan tänä vuonna myös uusia erikoisliikkeitä, kuten halpakauppaketju Normalin myymälä.

Svartsjön mukaan erikoisliikkeitä ei unohdeta.

– Myyrmannissa tulee jatkossakin olemaan myös paljon erikoiskauppoja, kahviloita ja ravintoloita sekä palveluja. Esimerkiksi urheiluliikettä on toivottu. Tähänkin toiveeseen pystytään vastaamaan Prisman urheilutarvikevalikoimalla.