Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asiakas ihmettelee Jumbon uuden vaateliikkeen mystisiä "Suomi-hintoja" – johtaja kertoo syyn hinnoittelulle

Kauppakeskus Jumbon uuden Sinsay-vaatemyymälän hinnat hämmästyttävät asiakasta.

Vantaalainen Eeva ihmettelee, miksi liikkeen myymiin vaatteisiin merkitty Suomi-hinta on kalliimpi kuin hintalapussa lukeva eurohinta.

Eeva lähetti toimitukselle kuvan vaatteesta, jonka hintalappuun on kirjattu yleiseksi eurohinnaksi 6,99 euroa ja jonka päälle on liimattu tarra, jossa Suomi-hinnaksi on ilmoitettu 9,99 euroa.

– Vaatteet kuulemma tulevat Puolasta, ja hinta korjataan Suomessa tarralla. En tiedä, onko tämä muualla yleinen toimintatapa, mutta kuluttajaa viilataan tässä linssiin hinnan osalta. Miksi edullisempi hinta on jätetty kuluttajalle selkeästi näkyviin? Eeva kritisoi.

Puolalaisesta Sinsay-ketjusta vastaavan LPP Finland Oy:n operatiivinen johtaja Seija Leppihalme sanoo, että Jumbon liikkeen hinnoittelun taustalla on perusteltu syy.

– Olemme asettaneet joillekin tuotteillemme uuden hinnan jatkuvasti muuttuvan taloudellisen tilanteen vuoksi. Tämä väistämättä vaikuttaa brändiimme ja hinnoitteluun, hän selittää.

Leppihalmeen mukaan hintamuutokset pyritään tekemään mahdollisimman vähäisiksi.

– Kaikki riippuu kuitenkin erilaisista olosuhteista, esimerkiksi tuotantoon liittyvien energiakustannusten noususta sekä polttoaineen hinnan kallistumisesta johtuvasta logistiikkakulujen kasvusta.

Leppihalmeen mukaan moniin Puolan keskusvarastossa oleviin tuotteisiin on painettu hintalappuja ”hyvin varhaisessa vaiheessa”, ja siksi ”vanha ja virheellinen hinta on jouduttu vaihtamaan”.

– Asiakaspalvelumme päivittää myymälöihin saapuvat tuotteet aina uusilla hinnoilla. Tällainen muutos on paljon ympäristöystävällisempää, sillä meidän ei tarvitse tulostaa kokonaan uutta hintalappua, vaan voimme korvata vanhan hinnan uudella tarralla, johtaja selvittää.