Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taloyhtiöiden vartiointipalvelua ei ainakaan vielä aloiteta Myyrmäessä – Toteuttamiskelpoista mallia selvitetään

Myyrmäen Huolto Oy:n kiinteistöhuoltoasiakkailleen yhteishankintana tarjottava vartiointipalvelu ei ole alkamassa ainakaan toistaiseksi. Myyrmäen Huollon kilpailuttama vartiointiliike olisi ollut valmis aloittamaan partioinnin taloyhtiöiden pihoilla jo ennen vuodenvaihdetta.

Idea huoltoyhtiön hankkimasta vartiointipalvelusta lähti siitä, että Myyrmäen alueella oli sattunut useita omaisuusrikoksia.

Vartioinnista kiinnostuneita taloyhtiöitä kartoitettiin marraskuussa ja samoihin aikoihin Myyrmäessä sattui vielä postinjakajan kuolemaan johtanut väkivallan teko, mikä entisestään lisäsi ihmisten turvattomuuden tunnetta.

– Kiinnostusta (vartiointiin) oli melko paljon, mutta ei kuitenkaan riittävästi eikä tavoiteltua vähimmäismäärää saavutettu, kertoo Myyrmäen Huollon toimitusjohtaja Arto Piispanen.

Yhtiö aikoo kuitenkin selvittää tammikuun aikana, onko vartiointipalveluun toteuttamiskelpoista mallia niille taloyhtiöille, jotka ilmoittivat kiinnostuksensa. Toteuttamiskelpoinen on sellainen, jossa palvelun hinta saadaan pidettyä järkevänä ja samalla sen sisältö riittävänä, Piispanen selventää.

– Palvelun vaikuttavuus ja kustannustehokkuus syntyvät siitä, että esimerkiksi tietyn korttelin sisällä tai kadun varrella on riittävä määrä taloyhtiöitä mukana palvelun piirissä.

Piispasen mukaan heillä oli alun perin tarkoituksena kohentaa koko Myyrmäen alueen turvallisuutta, mutta se ei näillä näkymin toteudu tällä keinolla.

– Mutta toivottavasti saadaan edistettyä asiaa pienemmässä mittakaavassa.