Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaiset nimesi kevään vaaleihin tuttuja nimiä Vantaalta – Vaalipäällikkö: "Helsingin puheenjohtajailmiö" voi toteutua Uudellamaalla

Perussuomalaisten Uudenmaan piiri on nimennyt eduskuntavaaliehdokkaita. Mukana on kahdeksan vantaalaisnimeä.

Neljättä kautta kansanedustajana lähtee tavoittelemaan Vantaan kuntapolitiikastakin tuttu korsolainen kansanedustaja Mika Niikko. Ehdokkaaksi on lupautunut myös vantaalaisvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, yrittäjä Tuukka Saimen.

Perussuomalaisten eduskuntavaalilistalla on myös useita muita vantaalaisvaltuutettuja: eduskunta-avustaja Tanja Aidanjuuri, diplomi-insinööri Janne Hartikainen, toimistotyöntekijä Suvi Karhu sekä taloustieteilijä Juha Suoniemi. Listalla on myös kaksi vantaalaista varavaltuutettua: yrittäjät Jeppe Isberg ja Pasi Liukkonen.

Vantaalaisvaltuutettu, Vantaan Perussuomalaisten vaalipäällikkö Kai-Ari Lundell ei itse lähde ehdolle, mutta hän uskoo Vantaan Perussuomalaisten voivan jopa tuplata kansanedustajapaikkansa yhdestä kahteen.

– Uudenmaan Perussuomalaisten realistinen tavoite on kahdeksan paikkaa, mutta kymmeneen pyritään, Lundell sanoo.

Perussuomalaisilla on Uudellamaalla kova keskinäinen kisa, hän lisää.

– Puolueella on vahvoja maakuntaehdokkaita, kärkinimenä Kirkkonummella ehdolla oleva puheenjohtaja Riikka Purra.

Lundell pohtii, että Uudellamaalla voi tapahtua kevään vaaleissa sama, mitä tapahtui Helsingissä viime eduskuntavaaleissa.

– Silloisen puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon suuri äänimäärä aikaansai sen, että Tom Packalén meni Helsingissä läpi 2 028 äänellä.

Juttua muokattu 16.1. kello 15. Mika Niikko lähtee tavoittelemaan neljättä kautta, ei kolmatta, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.