Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesi tulvii taas Vantaalla – Päivystävä palomestari: ”Mitään hälyttävää ei ole ilmennyt”

 Viikonlopun reippaat sateet ja lumien sulaminen ovat kohottaneet vedenkorkeudet Vantaalla tulvalukemiin.

Keravanjoen vedenpinta oli maanantaina korkealla esimerkiksi Viertolassa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tommi Leppioja kertoi maanantaina iltapäivällä, että pelastusväelle ei ollut tullut Vantaalta tai muualta laitoksen alueelta tehtäviä tulvavesien takia.

– Ely-keskus on ilmoittanut meille, että vedenpinnat ovat nousseet, mutta ne eivät ole aiheuttaneet vahinkoja. Mitään hälyttävää ei ole ilmennyt. Tällä hetkellä tilanne on rauhallinen, Leppioja kuvaili.

Leppioja arvioi, että ongelmia saattaa tulla, jos sateet jatkuvat.

– Nyt illan aikana sateen pitäisi kuitenkin tauota eikä vedenpinta ilmeisesti jatka nousuaan. Huomiseksi on ennustettu räntäsadetta – jos ei tule vettä, vedenpinta ei enää kohoa, hän ennakoi.

Keskimääräiset vuosittain toistuvat tulvarajat ylittyivät miltei kaikilla Uudenmaan jokivesien havaintomittareilla jo sunnuntaina, tiedotti Uudenmaan ely-keskus.

Tulvavesi on peittänyt runsaasti peltoa eri puolilla Uuttamaata. Peltoa on tulvaveden alla esimerkiksi Vantaan Keimolassa.

Ely-keskuksen maanteillä tulvavesi on noussut muun muassa Vantaan Askistossa maantiellä 120.

Askistossa harkitaan kiertotien käyttöä. Monia jalankulku- ja pyöräilyväyliä on jäänyt veden alle, ja näillä vaihtoehtoisena reittinä on yleensä ajoradan reuna tai piennar.

Ely-keskuksen mukaan loppuviikosta vähän viilenevä ja poutaantuva sää kääntää vedenpinnat laskuun.