Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Eija joutui perumaan lääkäriaikansa, koska tilattu Kela-taksi ei tullut hakemaan – ”Olen kuullut tuttavapiiristäni vastaavia kokemuksia”

Eija Laakkosella, 63, on huonoja kokemuksia Kela-taksin käytöstä. Hänellä oli hiljattain lääkäriaika Hyvinkään sairaalaan ja taksi oli hyvissä ajoin edellispäivänä tilattu, kuten häntä on ohjeistettu. Apuvälineenä hän käyttää kokoontaitettavaa rollaattoria.

–Kela-taksin piti olla minua noutamassa kotoani Ruskelasta kello 9.10, mutta auto ei koskaan saapunut kotiovelleni, Laakkonen kertoo pieleen menneestä erikoislääkärillä käynnistään.

Laakkosen mukaan vahvistusviestiä taksista ei koskaan tullut hänelle asti. Hän soitti vielä perään viestistä, ja taksikeskuksesta oli vastattu, että viesti tulee aamulla, kun on sairaalalle meno.

Laakkonen kertoi odotelleensa taksia noin 15 minuuttia, kunnes soitti taksikeskukseen ja kysyi, kestääkö vielä kauan ennen kuin auto on hänen ovellaan.

Taksikeskuksen vastaus yllätti hänet täysin.

– Minulle sanottiin, että ”nyt on sellaiset keliolosuhteet, ettei millään ehdi taksi paikalle”.

 Täysin tuntuu systeemi menneen näissä Kela-takseissa sekaisin.

Häntä pyydettiin soittamaan tavallinen taksi paikalle, jos haluaa ehtiä vielä lääkäriin.

– Jäi siltä erää Hyvinkään erikoislääkäriaika väliin, Laakkonen kertoo pettyneenä ja pohtii, uskaltaako Kela-taksiin enää luottaa lainkaan.

Pettynyttä asiakasta jäi tapauksessa ihmetyttämään myös se, miksi hänelle ei soitettu hyvissä ajoin ja varoitettu, että nyt ei taida taksi ehtiä paikalle.

– Täysin tuntuu systeemi menneen näissä Kela-takseissa sekaisin, hän puuskahtaa.

Sen verran kokemuksesta jäi pelko takaraivoon kaihertamaan, että Tuusulassa asuva Eija Laakkonen päätti turvautua puolisonsa kyytiin, kun hänellä oli vielä loppuviikosta kaksi lääkäriaikaa Helsingin Meilahdessa.

– Kela-taksien varaan en uskaltanut enää Meilahteen menoani laskea. Mies vei minut sairaalaan ja meni hieman myöhemmin töihinsä.

Meilahdesta Laakkonen palasi Kela-taksilla kotiin, ja se matka onnistui hyvin. Hän on joutunut käyttämään Kela-takseja ennenkin ja yleensä ne ovat tulleet ajallaan. Koskaan ennen hänelle ei ole käynyt näin, että auto jätti kokonaan tulematta.

– Minulle vakuuteltiin Hyvinkään sairaalasta, että en saa laskua, vaikka peruin lääkäriaikani viime tipassa, hän kertoo huojentuneena.

Hän on jo saanut uuden ajan lääkärin vastaanotolle Hyvinkään sairaalaan, mutta mietinnässä on vielä, millä kyydillä hän sinne uskaltaa lähteä. Kela-taksiin turvautuminen ei tunnu enää omien kokemusten jälkeen houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Laakkonen tietää, että hän ei ole suinkaan yksin kokemuksensa kanssa. Tapauksia on paljon ja syyt vaihtelevat.

– Olen kuullut tuttavapiiristäni vastaavia kokemuksia, milloin taksit ovat tulleet myöhässä tai milloin jättäneet kokonaan tulematta.

Juttu on julkaistu aiemmin Keski-Uusimaa-lehdessä.