Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käärijän ympärillä pyörii tulikuuma UMK-hehkutus – Kärkikahinoihin noussut laulaja vietti lapsuutensa Vantaalla

Uuden musiikin kilpailun (UMK) voitosta eli pääsystä Suomen euroviisuedustajaksi kilpailee seitsemän artistia, joista vantaalaislähtöisen Käärijän esittämä Cha Cha Cha -kappale on saanut valtavasti suitsutusta.

Niin perinteisessä kuin sosiaalisessa mediassa laulu on nostettu yhdeksi tämän vuoden parhaimmista kilpailukappaleista. Moni on valmis lähettämään Käärijän euroviisufinaaliin ja jopa voittamaan koko kilpailun. Myös ulkomaiset viisufanit on hehkuttaneet biisiä, kertoo muun muassa Iltalehti.

Käärijällä eli Jere Pöyhösellä, 29, on nyt toisenlaiset tunnelmat kuin kesäkuussa, jolloin hän kertoi Vantaan Sanomille ankeasta keikkatilanteesta koronan vuoksi. Käärijä kertoi myös lapsuudesta Vantaalla Vaaralassa ja Ruskeasannassa.

– 14 vuotta meni jäähalleilla. Erityisesti Tikkurilan jäähallilta on hyviä muistoja. Lopulta huomasin, ettei minusta ammattipelaajaa tule.

Kiinnostuksen musiikkiin Käärijä on perinyt erityisesti isältään.

– Veli soitti kitaraa, minä rumpuja. Musiikki on ennen kaikkea isän peruja. Hän on soittanut paljon kitaraa ja esiintynyt, Pöyhönen muisteli Vantaan Sanomien haastattelussa.

Käärijän artistiura sai vauhtia 2017, kun Monsp Records julkaisi Käärijän ensimmäisen tuplasinglen. Vuonna 2018 julkaistiin EP Peliä ja kuulijat alkoivat löytää kappaleet Spotifystä.

– Tuo vuosi löi uralle alkutahteja. Kappaleet Viulunkieli ja Klo23 ovat saavuttaneet kultarajan, yli kaksi miljoonaa striimiä, Käärijä kertoi kesällä.

Suomen euroviisuedustaja ratkeaa lauantaina 25. helmikuuta. Euroviisufinaali pidetään Liverpoolissa toukokuussa. Viime vuoden kilpailun voitti Ukraina, mutta toiseksi tullut Englanti järjestää kisan sotaa käyvän Ukrainan puolesta.